Ebben biztos klubvilágbajnok a püspöki csapat: ők a hogyan szerződjünk a lehető legbénábban egy vezetőedzővel, és aztán hogyan nézzük végig a távozását, majd hogyan kapálózzunk liga örökös elsői

Supka Attila távozása megvan még?
Garai Szakács László

2022. április 16. 17:03

Ebben biztos klubvilágbajnok a püspöki
csapat: ők a hogyan szerződjünk a lehető legbénábban egy
vezetőedzővel, és aztán hogyan nézzük végig a távozását,
majd hogyan kapálózzunk liga örökös elsői

Adem Kapić egy dologban biztosan zseni:

 

vezetőedző szerződésének elrontásában.

 

Dragan Vukmir szezonközi felmondása a legszebb és leglátványosabb példája annak, mennyire amatőr a püspöki csapat vezetése, és hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémiának semmi keresnivalója az NB I-ben addig, amíg Kapićék ennyire körültekintőek a szerződések megírásában.

 

Bárhogy is próbálják ugyanis magyarázni, bárhogy is próbálják menteni a károkat, Dragan Vukmir azért állt fel a kispadról, mert gond nélkül megtehette. És erről Adem Kapićék tehetnek.

 

 

Lehet itt az úgynevezett szurkolóknak árulózni, de az igazság az, hogy a sportigazgatóval és csapatával valami olyasmi történt most, mint ami egyszer már megtörtént 2017. végén. Akkor Supka Attila mondott föl, és ment el a Honvédhoz. Akkor az azért nem volt szurkolói szempontból annyira megrázó, mert a püspöki csapat vergődött, egészen borzalmas szezont ment, Supka nyolc vereség, öt döntetlen, nulla győzelem, 4–18-as gólarány után mondott fel. Igen, ő mondott fel, Kapićéktól maradhatott volna még.

 

Akkor pont így pillogtak.

 

Most meg itt van az újabb felmondás, ami abból a szempontból valóban fájó, hogy a harmatos kezdés után összerakta a kék-fekete-zöldeket Vukmir, és valóban úgy nézett ki, meglehet az NB I, köszönhetően annak, hogy (tévedésből) lett két olyan játékosa a Szeged-Csanád Grosics Akadémiának, akik meccseket tudnak eldönteni: Csoboth Kevin és Horváth Krisztofer. Aki látta a legutóbbi Vasas elleni meccset, a második félidei leolvadás ellenére, az joggal mondhatja, lehetnek olyan ráérő nyugdíjasok az Illovszky-stadionban, akik még mindig felállva tapsolják Horváth vezető gólját. Még úgy is, hogy Jova Levente állt vele szemben, ami sportérték szempontjából azért kicsit csak mérsékli a teljesítményt.

 

 

Tény, hogy Dragan Vukmirhoz képest teljesen komolytalan, tehetségtelen viccedzői voltak korábban a püspöki csapatnak, de attól még bele lehetne írni azt a szerződésbe, hogy szezon közben az edző nem kezdeményezheti a szerződése felmondását, arra csak a klubnak van lehetősége, de neki is csak akkor, ha nem jönnek az elvárt eredmények. Ezt kellett volna szépen, jogászul, kikezdhetetlenül megfogalmazni. Ezt nem sikerült. És most is ahelyett, hogy egyből lett volna edző, elkezdődött ez a technikázás: de legalább benne van Orbán Viktor kedvenc napilapjában a csapat, ez is valami. Az, hogy röhög rajtuk az ország, nem érdekes.

 

És az, hogy még mindig nincs vezetőedző a Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál a következő dolgokat tette egyértelművé:

  • a jelek szerint nincs értelmes szabadon leigazolható edző a piacon,
  • a jelek szerint nincs pénze a püspöki csapatnak arra, hogy értelmes szabadon igazolható edzőt szerezzen,
  • a Szeged-Csanád Grosics Akadémia mostani stábja tökéletesen alkalmatlan arra, hogy valakire rá lehessen mutatni közülük, te vagy az, akivel megpróbáljuk a csodát, és minden meccset megnyerünk a bajnokság végéig, aztán majd látjuk, ez mire lesz elég.

 

Jön a Siófok, aztán mennek Germánék Kecskemétre. A jelek alapján mind a két meccs 1–1-nek tűnik, így biztosítják be a másodosztályú tagságot. Hogy aztán jövőre megint elkezdődjön valami a Merkantil Bank Ligának hívott dögletes mocsárban. Valakivel.