Dúró Dóra: Tévedés, hogy a nőknek szabad döntési joga van

Dúró egyébként igyekszik „empátiával viseltetni a nők iránt”.
Kékes Viktória

2022. szeptember 14. 12:14

Dúró Dóra: Tévedés, hogy a nőknek szabad döntési joga van

Holnap lép életbe az abortusztörvény szigorítása, amely alapján az állapotos nőnek a jövőben be kell mutatnia egy olyan szülész-nőgyógyász által kiállított leletet is, amely rögzíti, hogy az állapotos nő számára az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta. Bár úgy néz ki senki sem tudja megmondani, hogy egészen pontosan mire gondolt a jogalkotó, de nagy valószínűséggel a szívhangot értik alatta. (Ezt egyébként, egészen pontosan a szívcső pulzálását, csak hat hetes kortól lehet hallani, tehát ha például egy nemi erőszak áldozata még ezelőtt jön rá, hogy teherbe esett az erőszaktevőtől, feltehetően meg kell várnia a hat hetet, mielőtt elvetethetné a nem kívánt terhességet.)

 

A törvénymódosítás ötletét Pintér Sándor a könyveket is előszeretettel megsemmisítő Dúró Dórától (pontosabban pártjától, a Mi Hazánk Mozgalomtól) vette át, aki nagy örömmel számolt be a Belügyminiszter döntéséről Facebook oldalán.

 

A szigorítás ellen a jogvédő szervezetek tiltakoznak, a Társaság a Szabadságjogkért például azt írta, a törvénymódosítás csak egy káros látszatintézkedés, ami csak arra alkalmas, hogy egyébként is nehéz helyzetben lévő nőket megalázzon. A szülészeti és nőgyógyászati szakma képviselőit meglepte és összezavarta a módosítás, a Népszava által megkérdezett vezető szakemberek közülük senki nem akarta kommentálni az új helyzetet. 

 

Dúró Dóra ellenben büszkén képviselte véleményét az ATV-ben tegnap, ahol nőként arról beszélt, hogy 

 

„tévhit, hogy a nőknek önrendelkezési, vagy szabad döntési joga van. Nincs”.

 

Képviselő asszony saját elmondása szerint „igyekszik empátiával viseltetni a a nők iránt”, és ítélkezni sem akar senki felett. Kérdés, hogy mi lenne, ha egy szikra empátiát sem fedezne fel önmagában és ne adj' isten még ítélkezne is.

Címlapon

mutasd mind