Dúró Dóra célhoz ért: Pintér Sándor rendőr belügyminiszterként módosította az abortusztörvényt, meg kell hallgatnia a szívhangot a terhes nőnek, mielőtt elveteti a magzatot

A könyvtépő Mi hazánkos országgyűlési képviselő örömmel közölte a Facebookon, sikerült bevetetnie a törvénybe, hogy a nőnek, aki úgy döntött, bármi miatt, hogy megszakíttatja a terhességét a beavatkozás előtt meg kell hallgatnia a babája szívhangját.
Garai Szakács László

2022. szeptember 13. 10:09

Dúró Dóra célhoz ért: Pintér
Sándor rendőr belügyminiszterként módosította az
abortusztörvényt, meg kell hallgatnia a szívhangot a terhes nőnek,
mielőtt elveteti a magzatot

Túrótorta azt írta,

 

„a kormány tett egy lépést abba az irányba, hogy tényleg minden magzatot a fogantatástól kezdve védjünk, hiszen lesz legalább pár másodperc, amikor a magzati életkorú gyermek kommunikálhat az édesanyjával az abortusz elvégzése előtt a szívhangja meghallgattatásával. Ennyi mindenkinek jár. Erről szól a 29/2022-es számú BM-rendelet.”

 

A friss Magyar Közlöny szerint a változás szeptember 15-én lép életbe. A rendelethez mellékelték a kérőlapot is, amiben ez a mondat olvasható:

 

„A bemutatott orvosi lelet rögzíti, hogy az állapotos nő számára az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta.”

 

Ez a magzati életfunkciók működésére utaló tényező a szívhangot jelenti.

 

Egy nő arra kért egy hozzá nem értő férfit, hogy hozzon meg egy döntést a nőkről, úgy, hogy őket nem kérdezi meg, nem érdekli, mi van, mi lesz, mi lehet velük, az a döntés mennyire jó.

 

Gileád határához érkeztünk.

Címlapon

mutasd mind