Duda Ernő az új vírustörzs miatti korlátozásokról: Vihar egy pohár vízben!

A Nagy-Britanniában azonosított, 70 százalékkal fertőzőbb és emiatt gyorsabban terjedő koronavírus változatról is beszélt a virológus a Szeged Podcast karácsonyi adásában.

2020. december 27. 10:12

Duda Ernő az új vírustörzs miatti korlátozásokról: Vihar egy pohár vízben!

A mutálódott vírus miatt az Egyesült Királyságban az eddigieknél is szigorúbb korlátozásokat vezettek be karácsonyra, számos állam, köztük hazánk is megtiltotta a beutazást a szigetországból. Ennek ellenére a covid legújabb verziója már felütötte a fejét Franciaországban, Németországban és Japánban is.

Duda Ernő azonban a új vírustörzszsel kapcsolatban nyugalomra intett:

Vihar egy pohár vízben!

A politikusok most úgy reagálnak, ahogyan kellett volna február-márciusban, amit akkor nem csináltak meg, most túlkompenzálják.

Csinálják ezt a hülyeséget, erre semmi szükség nincs. Ez a b.1.1. számú mutáns valóban különleges abból a szempontból, hogy sokféle változás alakult ki benne, de a jelenlegi ismereteink szerint semmivel sem veszedelmesebb, mint az eddigiek.”

Azt is hozzátette, egészen biztos, hogy a jelenleg rendelkezésre álló vakcinák az új törzs ellen is védettséget nyújtanak.

A Szeged Podcast adásából továbbá azt is megtudhatja, mit gondol Duda Ernő a védőoltásról és hogy hogyan ünneplik a karácsonyt koronavírus idején olyan ismert szegediek, mint Nagy Péter súlyemelő olimpikon és Katona Márta gyermekkadiológus díszpolgárunk.

Címlapon

mutasd mind