Duda Ernő a Dóm téren: Jussanak eszünkbe ilyenkor azon honfitársaink is, akik most is az utcán kénytelenek tölteni az estéket! Ha tudunk, segítsünk rajtuk!

Szeged Pro Urbe-díjas immunológusa a Dóm téri adventi koszorúnál arról beszélt a békés ünnepi készülődés csodálatos dolog, becsüljük ezt meg.
Duda Ernő a Dóm téren: Jussanak
eszünkbe ilyenkor azon honfitársaink is, akik most is az utcán
kénytelenek tölteni az estéket! Ha tudunk, segítsünk rajtuk!

Annak ellenére, hogy a gyertyagyújtás alatt zajlott az Argentína–Franciaország világbajnoki döntő, tele volt a Dóm tér, ahol az ünnepség előtt egy rövid betlehemes játékot is láthattak a szegediek, majd az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar trombitakvartettjének műsorát hallgathatta a tömeg. A negyedik gyertyagyújtó, Duda Ernő rövid beszédében arra hívta fel a figyelmet, ha tudunk, akkor ilyenkor is segítsünk elesett honfitársainkon a magunk módján. Arra is kérte a Dóm téren összegyűlteket, hogy gondoljunk néhány másodpercre azokra 

 

„a sok millió szomszédunkra, akiket kibombáztak a lakásából, akik dermesztő hidegben, sötét pincékben próbálják túlélni ezt a telet.” 

 

Végül azt mondta, lehetőségeinkhez képest enyhítsünk honfitársaink szenvedésén.

 

 

Duda Ernő után Mátyás testvér a ferencesektől mondott köszöntőt, a játék nagyszerűségéről beszélt. – Sose bántsuk egymást, tiszteljük a másikat, tiszteljük az életet – mondta Mátyás testvér. Ezután közösen meggyújtották a szeretet gyertyáját, így téve teljessé az adventi koszorút.

 

Botka László Facebook-oldalán kívánt áldott készülődést advent utolsó vasárnapján.