Dübörög a kavicsvadászat Szegeden: keressen színes köveket a parkokban, utcákon és tereken!

Dübörög a kavicsvadászat Szegeden: keressen színes köveket a parkokban, utcákon és tereken!

Az alapötlet a székesfehérvári Köves(s) Fehérvár nonprofit szervezettől származik. Fejér megye székhelyén – a közösségi oldal bejegyzéseinek tanúsága szerint – már sok ezer festett kavics kering az utcákon, tereken, parkokban és a város legkülönbözőbb pontjain.

Szegeden a hónap elején indította útjára az Eközben Szegeden blog csapata azt a száz festett vándorkavicsot, amelyet a városlakóknak kell megkeresni Szeged közterületein, lefotózni, majd ismét elrejteni máshová egy újabb fotó kíséretében.

A fotókat pedig el kell küldeni az Eközben Szegeden csapatának, vagy ellátni #szegedkövei hasteggel.

Akinek kedve támad, saját köveket is készíthet és elrejtheti azokat olyan helyeken, ahol azért nem lehetetlen rájuk találni.

A lényeg az, hogy örömet szerezünk másoknak, ösztönözzük az embereket arra, hogy nyílt szemmel járjanak saját városukban.

A szegedi blog első nem online városhasználati projektjét szintén annak reményében indította útjára, hogy a kedves, színes kavicsok gesztusán keresztül aktív, az apró részletekre is figyelő és a játékon keresztül a városi létbe is bekapcsolódó, nyitott polgárság alakul ki.

„Amikor megalakultunk, azzal, hogy úgy döntöttünk, elindítjuk a blogot, az volt a célunk, hogy létrejöjjön valami új városi gyakorlat, ami reflektál a városra, mint mindennapi térre. Ezzel a játékkal ugyanez a vállalás indul el egy másik úton, egy másik kicsi, és kedves úton” – összegezte a Szeged kövei akció vállalását Veszprémi Szilveszter, az Eközben Szegeden alapító főszerkesztője.

A kezdeményezéshez az elmúlt napokban egyre több szegedi csatlakozott, a Facebook-bejegyzésekből az is kiderül, a játék gyorsan népszerűvé vált nálunk is.

Kavicsvadászatra fel!

rag

Tovább olvasom