Drágulással indul a strandszezon

Hamarosan indul a szezon a strandokon. Az országban működő több mint 200 fürdő az elmúlt években nem tudott árat emelni, így nem meglepő, hogy mindenhol drágulnak a belépők. A tervek szerint a Szegedi Sport és Fürdők Kft. a hozzá tartozó létesítményekben július 1-jétől változtat majd az árakon.
Vass Imre

2022. június 18. 11:30

Drágulással
indul a strandszezon

Javában zajlanak az előkészületek a Szikin, a területet már rendezték, a fürdő munkatársai éppen a vízi akadálypályát rakták össze csütörtök délelőtt. Lassan minden készen áll a szezonra. Már fürdőzők is akadtak, akik június 30-áig még a régi áron vehetik igénybe a szolgáltatásokat. Utána az üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft. emelésre kényszerül.

 

Lakó Gábor létesítményvezető elmondta, június 30-áig még a régi áron használhatják a fürdőket a vendégek, de utána kénytelenek árat emelni, mivel jelentősen megnőttek az üzemeltetés költségei és az elmúlt két évben a belépőárak nem változtak. Hozzátette a cég beterjesztette javaslatát az önkormányzatnak, és a döntés a közgyűlésre vár. Előreláthatóan az áremelkedés az infláció mértéke körül alakul. 

 

 

Azonban még ekkor is a Sziki lesz az egyik legolcsóbb fürdőzési lehetőség Szegeden és környékén. Az áremelkedés a cég másik két létesítményét, a Tiszavirág Sportuszodát és a régi sportuszodát is érinti majd. 

 

Magyarországon több mint 200 fürdő működik és ezek a turizmus egyik legjelentősebb célpontjai. A szakemberek szerint az árak emelését előbb vagy utóbb mindenki meglépi majd, mert a korábbi díjakkal csak veszteségesen tudnának működni

 

Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára elmondta, az energiaköltségek, a vegyszerek, az alapanyagok és a munkabérek emelkedése miatt kénytelenek a fürdők árat emelni.

 

Ezt mindenki megteszi majd, olyanok is akadtak, akik már meg is lépték. A főtitkár szerint az áremelés mértéke 10–25 százalék között lesz majd. 

 

Balogh Zoltán szerint még az emelés után is a környező országok áraihoz képest hazánkban lesznek a legolcsóbbak a fürdők, igaz ez a hazai vendégeket nem vigasztalja, amikor mélyebben kell a a zsebükbe nyúlniuk.