Drága öltönyöket vásárolt a kenőpénzből a lebukott fideszes országgyűlési képviselő

Amint megérkezett a 20 millió forint vesztegetési pénz, rögtön indultak is Bécsbe, hogy felfrissítsék a ruhatárukat néhány Hugo Boss márkájú darabbal.

2021. május 28. 10:21

Drága öltönyöket vásárolt a kenőpénzből a lebukott fideszes országgyűlési képviselő

A Blikk számolt be róla, hogy újabb részletek derültek ki Boldog István korrupciós botrányáról. Ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla, a fideszes politikust és társait azzal vádolják, hogy

hivatali befolyásukkal visszaélve manipulálták a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Terület– és Településfejlesztési Operatív Program
eredményeit és jogtalan anyagi előnyökért cserébe befolyásolták a kivitelezők kiválasztását a pályázatoknál.

A lap információi szerint amikor egy M. Róbert nevű vállalkozó átadta a 20 millió forint vesztegetési pénzt, a kormánypárti képviselő meglehetősen elővigyázatlanul ünnepelte meg az eseményt:

Bizalmi emberével rögtön Bécsbe utazott drága Hugo Boss öltönyöket vásárolni.

A Blikk úgy tudja, nem ez volt az egyetlen meglepő részlet, ami a nyomozás során kiderült. Mint írják, egy lehallgatott telefonbeszélgetés alapján Boldog István társai azt tervezték, hogy egyenesen a parlamentbe viszik neki a kenőpénzt – igaz erről végül letettek.

A jobboldali politikus és társai az uniós pályázati összeg 10 százalékának visszaosztásáért cserébe manipulálták az eredményeket. Kihallgatása során K. Péter, Boldog bizalmasa elmondta: 

„Nem hangzott el konkrétan, hogy a nettó összegre vetített tíz százalék kinek jár, azonban Fehér Petra és az én számomra teljesen egyértelmű volt, hogy kettőnknek és Boldog Istvánnak.”

 

Vélemények

mutasd mind