Drága lesz az idei húsvét – Szegedi Híradó 2023. március 23-án

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Garai Szakács László

2023. március 23. 19:00

Drága lesz az idei húsvét –
Szegedi Híradó 2023. március 23-án
  • Továbbra is jelen van a gyógyszerhiány Magyarországon. Jelenleg mintegy 900 gyógyszer hiánycikk a patikákban. Ezek közül többet helyettesíteni sem tudnak. Az elmúlt időszakban a légúti betegségek gyógyítására alkalmas készítmények beszerzése volt nehéz. Ezt sikerült orvosolni, de mostanra például vérnyomáscsökkentőkből észlelhető hiány.
  • Drágább lesz idén a húsvéti menü, hiszen az élelmiszerárak negyven százalékkal emelkedtek egy év alatt. A csúcsra járó infláció miatt akár luxus termék lehet a sonka és a hústermék a piacokon. A tojás ára az árstop miatt nem emelkedik az ünnepek előtt, de a kereskedők szerint azt is érdemes lesz mielőbb beszerezni, mert az ünnep előtt előfordulhat, hogy lesz, ahol kifogy az árukészlet.
  • Lázár János kiszervezné az utóbbi években közpénzből és európai uniós forrásból felújított és turisztikai látványosságnak berendezett kastélyokat. Az új törvénytervezet szerint ezeket közérdekű vagyonkezelő alapítványoknak vagy akár más magánjogi szereplőknek adnák át – természetesen ingyen.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!