Döntetlent játszott a püspöki focicsapat: Békéscsaba 1912 Előre – Szeged-Csanád Grosics Akadémia: 1–1

A pikáns hangulatúnak minősített dél-alföldi derbin Temesvári Attila hajrában szerzett fejesgóljának köszönhetően 1-1-es döntetlent játszott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a békési vármegyeszékhelyen.
Hollósi Zsolt

2023. március 05. 17:55

Döntetlent játszott a püspöki focicsapat: Békéscsaba 1912 Előre – Szeged-Csanád Grosics Akadémia: 1–1

Csordulásig megtelt a vendégszektor Békéscsabán, a Kórház utcai stadionban, a szegedi szurkolók a kezdéstől egészen a hármas sípszóig kitartóan biztatták csapatunkat, kiváló hangulatot teremtve ezzel – tudósított a mérkőzésről közleményében a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

 

Ahogy arra számítani lehetett, elsősorban a küzdelem dominált a dél-alföldi derbi első félidejében. A hazaiak Mikló ballábas kapáslövésével veszélyeztettek először, a túloldalon Kundrák kísérlete szállt kapu fölé. A találkozó keménységét jól jelzi, hogy Géresi Krisztiánt kényszerűségből le kellett cserélniük a szegedieknek az első húsz percet követően. A játékrész hosszabbításában megtört a gólcsend: Horváth Péter kapott egy labdát a baloldalon, majd befelé húzva jobbal védhetetlenül lőtt Takács János hálójába.

 

 

A gól okozta sokkra cserével reagált Sztevanovics-mester: Kundrák helyére Haruna érkezett a folytatásra. A fordulást követően sokkal kezdeményezőbbé és agresszívabbá vált a szegedi csapat. A frissen beállt gambiai támadó rögtön helyzetbe is került egy kiváló kényszerítőzést követően, de Horváth a gólvonalról menteni tudott. A széleken próbálták megtörni a csabai védekezést, és ez többször sikerült is, ám a középre tett labdáknál pár centivel rendre lemaradtak.

 

A hajrához közelítve megtörték a két meccs óta tartó gólcsendet: Szatmári remekül beívelt labdáját a hosszún érkező Temesvári Attila átbólintotta Póser-kapus felett, a játékszer pedig hálóban landolt.

 

Az utolsó tíz percben igazán paprikássá vált a hangulat a pályán és azon kívül is. Tóth Bence félpályánál elkövetett taktikai szabálytalansága után a sértett Hodonicki Márk kirobbantott egy kakaskodást, aminek a végén mindketten sárga lapot kaptak. A jelenet közben a nézőtérről többször is megdobták a szegedi játékosokat és a kispadot poharakkal, az ezt szóvá tevő Germán Tamás csapatmenedzsert pedig kiállították. 

 

A ráadásban újabb gól már nem született, így 1-1-es döntetlennel zárult a dél-alföldi derbi.

 

 

Békéscsaba 1912 Előre – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1 (1–0) 

Merkantil Bank Liga NB II. 26. forduló Békéscsaba, Békéscsabai Kórház utcai Stadion. Vezette: Katona Balázs, asszisztensek: Sinkovicz Dániel, Nagy Viktor

Békéscsaba 1912 Előre: Póser, Futó (Fazekas 59.), Kitl (Kóródi 91.), Lukács (Máris 73.), Mikló, Albert, Hamed (Váradi 73.), Czékus, Szabó, Horváth, Puskás (Hodonicki 73.), Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács, Szilágyi, Prosser, Gajdos, Temesvári, Könczey (Kővári 71.), Papp, Szatmári, Géresi (Bíró 22.), Tóth, Kundrák (Haruna 46.), Vezetőedző: Stevanovic Aleksandar

Gól: Horváth (46.) Temesvári (81.)

Sárga lap: Futó (41.), Kitl (53.), Albert (58.), Gajdos (70.), Tóth (91.), Hodonicki (91.)