Döntetlen az idei első mérkőzésen: Szeged-Csanád Grosics Akadémia – ETO FC Győr 1–1 (0–1)

Télies hidegben játszotta az első „tavaszi” mérkőzését a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a kék-feketék a tabella 11. helyén álló Győrt fogadta. Ez hivatalosan a a tavaszi forduló második mérkőzése, az elsőt már decemberben lejátszották a csapatok.
Vass Imre

2023. január 30. 21:00

Döntetlen az idei első mérkőzésen: Szeged-Csanád Grosics
Akadémia – ETO FC Győr 1–1 (0–1)

Vendég támadásokkal kezdődött a mérkőzés, először Toma lövése pattant a kapu fölé a védőkről, majd Vitális lövését mentette Tóth a gólvonalon, lábáról a labda kapufára, onnan a mezőnybe pattant.

 

A félidő közepén kényszerű cserét hajtott végre a Szeged, Simon karja megsérült egy ütközésben, helyére Farkas érkezett.

 

A 24. percben megszerezte a vezetést a Győr, Lacza a baloldalról lőtte be a labdát, lehet, hogy beadni akarta, de az végül Takács fölött a hálóba hullott. (0-1)

 

Ezt követően csak sárgalapok színesítették a mérkőzést, a győri csapatból hárman is kaptak figyelmeztetést. 

 

A második félidő elején majdnem jött az egyenlítés, az 50. percben Szakály beadását Papp fejelte a kapura, de centikkel eltévesztette.

 

Cserékkel próbálta fokozni a nyomást a Szeged, Bíró helyére Haruna, Kundrák helyére pedig Prosser állt be, az utóbbi játékos először lép pályára kék-fekete mezben.

 

Pár perccel később Prosser már veszélyeztetett is, azonban lövése a kapus kezében halt el.

 

A 78. percben a vendégek hármat is cseréltek Morinígo helyett Priskin, Vitális helyére Kiss, Keresztes helyére Csontos lépett a pályára.

 

Szeged is cserélt, a 80. percben Könczey helyére Beronja, Papp Áron helyére Rédling jött.

 

A 87. percben Csinger megkapta második sárgalapját Prosser lerántásáért, így idő előtt mehetett zuhanyozni. 

 

A szabadrúgást Szakály végezte el, a kapu elé ívelt beadását Temesvári fejelte a hálóba (1-1).

 

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – ETO FC Győr 1–1 (0–1)

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Könczey (Beronja, 80.), Temesvári, Tóth B., Kővári – Simon Á. (Farkas, 19.), Szakály D. – Papp Á. (Rédling, 80.), Gajdos, Kundrák (Prosser, 66.) – Bíró B. (Haruna, 66.)

ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács K., Csinger, Fodor F., Keresztes (Csontos, 78.), – Toma, Vitális (Kiss, 78.), Kiss K. – Szendrei Á. (Babati, 48.), Morinígo (Priskin, 78.), Lacza.

Gól: Temesvári (88.) és Lacza (24.)

Sárgalap: Papp (54.), Kővári (75.), Szakály (84.) és Keresztes (28.), Fodor (39.), Csinger (45.), Lacza (51.)

Piros lap: Csinger (87.)

Címlapon

mutasd mind