Donald Trump már itt van! – Szántó György olvasói levele

Szeged.hu

2022. február 15. 10:07

Donald Trump már itt van! – Szántó
György olvasói levele

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor meghívta Donald Trump volt amerikai elnököt a 2022. évi magyarországi parlamenti választások fideszes kampányának záró szakaszába. Még nem tudni, hogy Trump jön-e, vagy jobban fél a Covid-19 világjárvány esetleges fertőzésétől – amire Magyarországon jó esélye lehet –, de mindegy is. Donald Trump már itt van Magyarországon 2002 májusa óta, amikor még azt sem tudtuk, hogy a világon van.

 

Úgy hívják: Orbán Viktor.

 

Donald Trump hivatalban lévő amerikai elnök 2021 novemberében elvesztette a választásokat, amelyet azóta sem ismer el. Mert elcsalták. Mármint a demokraták. Azok a demokraták, akik addig ellenzékben voltak. Tudva levő, hogy egy választást csak a hivatalban levők tudnak elcsalni: ők írják ki a választásokat a saját szabályaik szerint, ők nevezik ki a választási szerveket, az általuk kinevezettek számolják össze a szavazatokat, és ők hitelesítik a választás eredményét is.

 

Pedig Donald Trump mindent megpróbált. Azt az Amerikai Egyesült Államokban soha elő nem forduló eszközt is, hogy szabadcsapataival megrohamoztatta, és rövid ideig elfoglalta az amerikai törvényhozás épületét, a Capitoliumot. A benyomuló csőcselék tört-zúzott, és akasztással fenyegette a szobájában asztal alá bújó házelnököt. Ma már egyre inkább világosabb ebben Trump szerepe – amit egyébként soha nem tagadott –, és egyre több bizonyíték kerül elő Trump felbujtó tevékenységéről, a törvénytelenül behatolók pusztításáról, a rendőrök közötti fejetlenségről és pánikról, az okozott testi bántalmazásokról és lelki traumákról.

 

 

A felbujtó továbbra sem tanúsít megbánást, továbbra sem ismeri el a másik oldal győzelmét, csak mantrázza hazugságát: a választást elcsalták. Mert hogy jön ahhoz valaki, hogy őt, az amerikai nép megmentőjét, hivatott vezérét legyőzze a választásokon?! A haza nem lehet ellenzékben!

 

Jó, ezt nem ő mondta, hanem szellemi testvére és bámulója, Orbán Viktor, még 2002-ben a budavári Dísztéren, amikor számára váratlanul elvesztette az országgyűlési választásokat. Aki azóta is azt hiszi magáról, hogy csakis ő hivatott Magyarország és a világon élő összes magyar vezetésére, és aki mást gondol, az hazaáruló. Az ráront a nemzetére! És nemcsak hiszi ezt, hanem hirdeti is!

 

Kerül, amibe kerül!

  • Egy nemzet lelkének megrontásába?
  • Az ország vagyonának a lerablásába?
  • Mindenki más lenézésébe?

Nem számít, csak győzzön!

 

Elképedve nézem, hogy tisztes kort megért idős hölgyek – kortársaim – méltóságukat – és időnként eszüket – vesztve rontanak rá Márki-Zay Péterre, Horváth Csabára vagy Szegeden Tóth Károlyra! Ocsmány módon szidalmazzák, és tettleg is inzultálják őket.

 

Persze nem csinálnak mást, mint a Vezért és társait követik! Akik a Parlamentben semmibe veszik az ellenzéket, akiket a házelnök kénye-kedves szerint enged felszólalni, és büntet, ahogyan akar, akik nem részei a nemzetnek! Egyetlen bűnük van: mást gondolnak a világról, mint Orbán Viktor!

 

Meg akarnak félemlíteni bennünket! Azt akarják, hogy ne merjünk megszólalni, írni, kampányolni, mozgósítani, megnyerni a választásokat. A sötétség, a félelem és a bizonytalanság országát akarják!

 

Minden eszközzel. Ahogyan Joszif Visszarionovics Sztálin is hangoztatta: a cél szentesíti az eszközt!

 

Ha mégis veszít Orbán Viktor, akkor híveit ráküldi az Országházra, ahogyan azt 2006-ban is tette a Magyar Rádió épületével?

 

Ettől kell megvédeni Magyarországot! Jogállami eszközökkel.

 

Szántó György