Dóm téri rekord: nyolcvanezren látták a szabadtéri játékok idei produkcióit

Nyolcvanezer néző látta a Szegedi Szabadtéri Játékok napokban véget ért 2019-es évadának produkcióit. A Dóm téren és Újszegeden összesen 28 estén valamennyi színházi műfajban – opera, operett, tánc, musical, dráma és szimfonikus zenekari koncert – mutattak be produkciókat.

2019. augusztus 22. 17:30

Dóm téri rekord: nyolcvanezren látták a szabadtéri játékok idei produkcióit

A Dóm téren a megszokottnál egy héttel korábban, június 21-én saját bemutatóval, a Hullámzó világ című kétrészes táncjátékkal indult a 2019-es évad.

A Zsuráfszky Zoltán rendezésében, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével színpadra állított táncdráma megidézi a 140 éve történt szegedi nagyárvíz eseményeit.

A Hullámzó világ című táncdráma nyitotta a szezont

Ezt követően két hétvégére visszatért a Dóm térre a fergeteges Queen-musical, majd június végén és július elején négy estén is láthatta a közönség Kentaur díszletei között a We Will Rock You című előadást.

A darabban olyan slágerek csendültek fel, mint a Radio Ga Ga, a Bohemian Rhapsody, vagy a címadó dal, a We Will Rock You.

A We Will Rock You négy estén is telt házzal ment

Folytatódott a közkedvelt Shakespeare-sorozat is, idén nyáron egy romantikus vígjáték, a Szerelmes Shakespeare érkezett két estére a Dóm térre.

A Madách Színház vendégjátékát a szabadtéri több sikeres előadását jegyző Szirtes Tamás rendezte.

A hétszeres Oscar-díjas film alapján készült darab megidézte a drámaóriás alakját, és felelevenítette a Rómeó és Júliát életre keltő szerelem történetét.

A Madách Színház vendégjátékával folytatódott a közkedvelt Shakespeare-sorozat

Most az évad közepére került az operabemutató:

július 26-án és 27-én láthatta a közönség Verdi közönségkedvenc művét, az Aidát.

A darabot először 80 éve, 1939-ben mutatták be a Dóm téren Nádasdy Kálmán rendezésében, a zenekart akkor Ferencsik János dirigálta.

A Dóm téri előadások sorát idén a Titanic musical hazai ősbemutatója zárta, amelyet összesen hat estén láthattak az érdeklődők.

Idén nyáron Szegeden süllyedt el a Titanic – egymás után hatszor

A közönség most is részt vehetett egy szimfonikus zenekari koncerten is, ahol magyar klasszikus és kortárs szerzők műveit hallhatta.

Idén újranyitott az Újszegedi Szabadtéri Színpad, ahol Petri György fordításában játszották Moliére Don Juan című drámáját, illetve a sepsiszentgyörgyi színházzal közösen mutatták be Brecht Koldusoperáját, Bocsárdi László rendezésében.

Az újszegedi liget megújukt színpadát a Don Juannal avatták fel

A ligetben Harangozó Gyula koreográfiája, a Hófehérke és a hét törpe című családi mesebalett négy előadása zárta a szezont.

Az elmúlt évek rekordszámát produkálta a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadának 28 színházi estéje: az összes előadás telt házzal ment, közel 80 ezer nézőt szórakoztattak a csillagfényes előadások az ország legnagyobb szabadtéri színpadán.

rag

Címlapon

mutasd mind