Dobó Kata, Náray Erika és Szerednyei Béla is fellép nyáron a Szabadtéri Játékok újszegedi színpadán

Január végén jelentették be a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői a fesztivál újszegedi játszóhelyének idei programját. Két hét elteltével pedig megismerhetjük az első két előadás szereplőgárdáját is: országos hírű művészek, visszatérő közönségkedvencek lépnek fel június 24-től. A Sakk című musicalt június, A dominógyilkosság című krimit pedig július végén láthatja a közönség.
Rafai Gábor

2022. február 10. 19:30

Dobó Kata, Náray Erika és Szerednyei Béla
is fellép nyáron a Szabadtéri Játékok újszegedi színpadán

Az évad első előadásaként a PS Produkció Sakk című musicalje érkezik a liget fái alá június 24-én és 25-én.

 

A hidegháborús történet középpontjában két sakknagymester áll, akiknek konfliktusa magánéleti és szerelmi versengéssé fajul, miközben a háttérből a Szovjetunió és az Amerikai Egyesült Államok nagyhatalmi érdekei mozgatják szálakat.

 

Benny Andersson és Björn Ulvaeus zenéje, Tim Rice szövegei olyan neves művészek főszereplésével kelnek életre majd Cornelius Baltus rendezésében, mint a We Will Rock You!-ból is ismert Egyházi Géza és Szemenyei János. 

 

A szegediek egyik visszatérő kedvence, Sári Évi az orosz és az amerikai sakkbajnok között őrlődő, magyar származású menedzser szerepében mutatkozik be.

 

Svetlanát, Sergievsky feleségét Kecskés Tímea alakítja majd, a szovjet érdekeket KGB-ügynök menedzserként Molnár Erik képviseli. 

 

A világbajnokság bírájaként Kiss Ernő Zsolt felügyeli a kiélezett játszmákat. Walter de Courcy szerepében Pavletits Bélát, Leonyid Viigandként Jenei Gábort, a polgármester szerepében pedig Baksa Andrást láthatja a közönség. 

 

Az Erkel László Kentaur díszletében játszódó, nagyszabású produkció alkotógárdáját egy tucat csapattag és diplomata, és tizenkét fős tánckar egészíti ki a két estén.

 

Újabb feszült társasjáték részesei lehetnek az újszegedi nézők július 22-én és 23-án este a Játékszín A dominógyilkosság című előadásának köszönhetően. 

 

Szente Vajk és Galambos Attila kétrészes krimijének tétje nem csekély, hiszen egy minisztérium munkatársainak körében bonyolódnak a szálak. 

 

Az újonnan beiktatott külügyminiszter szerepében Lévay Viktóriát láthatjuk, aki a Kolovratnik Krisztián által alakított helyettese hajóján töltött hétvégén szeretne megismerni új beosztottait. 

 

A kellemesen induló kirándulás azonban nem várt fordulatot vesz, hiszen előkerül egy levél, amely mindent megváltoztat.

 

A játékosok között találjuk sajtószóvivőként Dobó Katát és politikai tanácsadóként Fehér Tibort, akik a 2021-es Kölcsönlakásban is álltak már az újszegedi színpadon. 

 

Az ügyvéd Debbie szerepében Náray Erikát, kabinetfőnökként Szerednyei Bélát láthatják a nézők, akinek legutóbb a Mamma Mia!-ban örülhetett a szegedi közönség. 

 

Hozzájuk Törőcsik Franciska csatlakozik Hope, a személyi asszisztens szerepében, a testőrt pedig Makranczi Zalán alakítja. 
Az izgalmaknak helyet adó luxusyachtot Rákay Tamás díszlete idézi az újszegedi ligetbe, jelmezről pedig Kovács Yvette Alidával közösen gondoskodott a tervező.