DK: Állítsák vissza a baloldali kormányok alatt használt nyugdíjemelési rendszert!

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy a nyugdíjemelés során inflációt és a reálbérek növekedését is vegye figyelembe.
DK: Állítsák vissza a baloldali kormányok alatt használt nyugdíjemelési rendszert!

A DK frakcióvezető-helyettese, Arató Gergely keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a jövő évi költségvetés 2,7 százalékos nyugdíjemelést irányoz elő, miközben már a Magyar Nemzeti Bank is 3,1 százalékos inflációval számol, vagyis csökkenni fog a nyugdíjak értéke.

Arató Gergely elmondta: a baloldali kabinetek „biztosították azt a nyugdíjemelést, ami szükséges volt”, ráadásul a Gyurcsány-kormányok idején az emelés mértéke nemcsak az inflációhoz, hanem a reálbérek növekedéséhez is hozzá volt kötve. Ha a reálbérek az inflációt meghaladó mértékben nőttek, a nyugdíjakat nemcsak az inflációval, hanem ezen felül még a reálbérek és az infláció különbségének felével is meg kellett emelni.

Az országgyűlési képviselőt megkérdezték arról, hogy a Migration Aid párttá akar alakulni, mert így elkerülheti a bevándorlási különadó befizetését. Erre Arató Gergely azt felelte, hogy a civil szervezet egy létező jogi lehetőséggel él.

Az üggyel kapcsolatosan, hogy az Európai Bizottság szervezett migrációs útvonalak és egy állandó áttelepítési program létrehozását sürgeti, Arató Gergely azt felelte, hogy a kérdésről az Európai Tanácsban és az Európai Parlamentben születik döntés, ezért ezekben a testületekben kell majd kompromisszumos megoldást találni.

Tovább olvasom