DK: a kormány hozza nyilvánosságra az új orosz gázszerződést!

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy hozza nyilvánosságra a legújabb orosz gázszerződést - mondta Barkóczi Balázs, a párt szóvivője pénteki, online sajtótájékoztatóján.
Vass Imre

2022. július 22. 15:30

DK: a kormány hozza nyilvánosságra az új orosz
gázszerződést!

Úgy fogalmazott, hogy a hírek szerint a kormány 736 milliárd forintos devizahitelt akar felvenni, hogy azt „egy az egyben odaadja Oroszországnak”. Ha ezért a pénzért Magyarország valóban mindössze 740 millió köbméternyi gázt kap, az azt is jelenti, hogy szó sincs ötödáron vett orosz gázról, ugyanannyit fogunk fizetni érte, mint bárki más - tette hozzá a politikus.

 

Ezzel a gigahitelből végrehajtott gázvásárlással csak az európai szankciók által sújtott orosz hadigépezet és Vlagyimir Putyin orosz elnök jár jól, a magyar családok biztosan nem - jelentette ki a képviselő.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön többek között arról tárgyalt az orosz külügyminiszterrel Moszkvában, hogy Magyarország a hosszú távú szerződésekben rögzített mennyiségen felül 700 millió köbméternyi gázt vásárolna Oroszországtól. A magyar tárcavezető az egyeztetés után azt mondta: garantálni kell Magyarország teljes energiabiztonságát, a kormány célja, hogy legyen elég földgáz minden magyar család és vállalkozás számára.

 

Vélemények

mutasd mind