Direkt36: Kövér László szerint az ellenzék a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat

Még tavaly februárban a magyar polgári nemzetbiztonsági szolgálatok fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából, a belső elhárítással foglalkozó Alkotmányvédelmi Hivatalban mondta azt a házelnök az ellenzékről, „az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik. Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti”.
Garai Szakács László

2021. november 27. 08:26

Direkt36: Kövér László szerint az
ellenzék a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat

A Direkt36 birtokába került a zárt ajtók mögött elmondott beszédről szóló felvétel, amelyből kiderül, hogy Kövér az ünnepi alkalmat arra használta fel, hogy egy politikai jellegű üzenetet fogalmazzon meg a szolgálatok vezetői felé – jelent meg Pethő András írása a Telexen, ami Panyi Szabolcs és Sáling Gergő közreműködésével készült.

 

A beszédben elhangzik, Kövér László az ellenzéket többek között Kun Béla mozgalmához hasonlította, és kijelentette, hogy ők az EU- és NATO-tagságban is „az elődeik által több mint száz éve megkezdett és általuk is immár harminc éve folytatott osztályharc internacionalista segítséggel történő, számukra kedvező lezárásának lehetőségét látják”. Majd azt is mondta, a „szolgálatok mai és leendő vezetőiben és munkatársaiban van” a legnagyobb bizodalma, hogy megvédik az országot az általa megfogalmazott veszélytől.

 

A Direkt36 megkereste Kövér László hivatalát, nem válaszoltak, viszont a beszéd hirtelen előkerült, olyannyira, hogy Bayer Zsolt blogján is megjelent. Az Országgyűlés elnökét idézzük:

  • „A jelenben, az európai politikai és gazdasági térben egyre nyíltabban színre lépnek olyan államok alatti és államok feletti szervezetek, érdekcsoportok is, amelyek pénzügyi ereje és ezáltal befolyásolási képessége messze meghaladja a nemzeti államok legtöbbjének erejét.”
  • „A XXI. században az egyes érdekcsoportok által politikai alávetésre és gazdasági kifosztásra szánt Európában nem a terület, hanem a tudat megszállása az elsődleges cél”.