Direkt36: így gazdagodott meg Matolcsy Ádám és baráti köre

A Direkt36 újságírói exkluzív oknyomozó anyagot jelentettek meg Matolcsy Ádám és barátai körének mesés meggazdagodásáról. Spoiler: a most már milliárdos ingatlanokban lakó, és több tízmilliós kocsikkal járó NER-lovagok felemelkedése 2010 után kezdődött el.
Kékes Viktória

2022. február 21. 11:20

Direkt36: így gazdagodott meg Matolcsy Ádám és baráti köre

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő leplezte le múlt héten, hogy Matolcsy György fia egy olyan, a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa által 1,3 milliárd forintért megvásárolt budai luxusvillában lakott, amit az MNB eredetileg kutatóközpontnak szerzett be. Közpénzből persze. A villa azóta már nem az MNB, hanem egy bizonyos Felis magántőke alap tulajdonában van. Ez pedig – sajtóhírek szerint – Matolcsy Ádám jóbarátjához, a Nemzeti Banktól hárommilliárdos munkát elnyerő Száraz Istvánhoz kötődik. 

 

Nem Száraz azonban az egyetlen jóbarát, akinek pályája és anyagi helyzete meredeken felívelt az elmúlt években. A Direkt36 cikkében megismerhetjük Somlai Bálint Fülöpöt, akinek felemelkedése szintén ahhoz köthető, hogy 2018 után elkezdett egyre több szálon kötődni Matolcsy Ádámhoz és környezetéhez, illetve a Matolcsy György vezette jegybankhoz.

 

A szoros barátság abban is megmutatkozik, hogy mindketten rajonganak a luxusautókért: Matolcsy Ádámnak egyfelől négy,Porsche 911 Targája van (van aki bélyeget, ő Porschékat gyűjt), de egy ezeknél is sokkal értékesebb, kb. 65 millió forintos Porsche Taycan Turbo S-el jár. Somlai Bálint azonban túltesz a jegybankelnök fián is: neki egy 160 millió forintos, különleges, hibrid Ferrarija van.

 

 

A mára rendkívül sikeres fiatalemberek nem csak a sportkocsik, de a magánrepülők iránt is rajonganak: mindhárman (Matolcsy, Száraz és Somlai) használták már a T7-MNG lajstromjelű magángépet, sőt előfordult, hogy a sztárok körében is népszerű görög szigetről, Mikonoszról ennek fedélzetén tértek haza.

 

Érdekes, hogy miközben Matolcsy György fia és baráti köre ilyen mesés gazdagságra tett szert pár év leforgása alatt, a jegybank elnöke alig egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy a Magyar Nemzeti Bank veszteséges lett. 

 

 

Címlapon

mutasd mind