Désirée Bonis holland nagykövet: Örülök, hogy Szegeden is sokat tesznek azért, hogy a kerékpáros közlekedés, annak kultúrája minél magasabb színvonalú legyen!

Először járt Hollandia nemrég kinevezett magyarországi nagykövete Szegeden: kétnapos látogatásán először Botka László polgármesterrel találkozott, aki hivatalában fogadta Désirée Bonist.
Désirée Bonis holland nagykövet:
Örülök, hogy Szegeden is sokat tesznek azért, hogy a kerékpáros
közlekedés, annak kultúrája minél magasabb színvonalú legyen!

– Akár egy színházterem, gyönyörű! – így értékelte Désirée Bonis a Városháza Dísztermét, ahol Botka László fogadta. A polgármester röviden beszélt Szeged történelméről, a legfontosabb állomásokról, majd miközben átmentek a polgármesteri dolgozószobába az Amerikai Egyesült Államok félidős választási eredményeiről beszélgettek. Itt csatlakozott hozzájuk Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester is.

 

 

Désirée Bonis a találkozó utáni Szeged Televíziónak adott nyilatkozatában elmondta, gazdasági kérdésekről egyeztettek. Hollandia sokkal jobban jelen van Szegeden, mint azt gondolnánk, nagyon sok szálon kapcsolódik Szeged már most az országhoz: számos holland, illetve holland kapcsolatokkal rendelkező cég dolgozik a városban – nem véletlen, hogy holnap, csütörtökön a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network dél-alföldi regionális irodája a Holland Királyság budapesti Nagykövetségével közösen Holland Üzleti Fórumot rendez Szegeden. – Ezen a holland gazdasági, befektetési és jogi környezet ismertetjük a résztvevőkkel, illetve a holland–magyar gazdasági kapcsolatok bővítése is szó lesz – mondta Désirée Bonis. A nagykövet elmondta, eddig elsősorban a mezőgazdaságban vannak jelen holland cégek, vállalkozók, de szeretnék ezt a jelenlétet más szektorokban is átvinni, kibővíteni.

 

– A mobilitás, a közlekedés, annak fenntartható változatai különösen fontosak. Talán nem kell hangsúlyoznom, mennyire fontos az országomnak a kerékpáros közlekedés, és örömmel látom, Szegeden is mennyit tesznek azért, hogy a kerékpáros közlekedés, annak kultúrája minél magasabb színvonalú legyen – jegyezte meg a nagykövet.

 

 

Désirée Bonis arról is beszélt, nagyon fontos a politikai együttműködés is Magyarország és Hollandia között, ebben most vannak még „hiányosságok”, de ezt nemcsak ők látják így, hanem a más tagállamai is az Európai Uniónak. Ugyanakkor biztos abban, a konfliktusok megoldódnak, Magyarország teljesíti majd az elvárásokat. – Remélem már ebben a hónapban, novemberben pontot tehetünk ennek a „korszaknak” a végére – bizakodott Désirée Bonis.

 

Az egész Európát sújtó energiaválság kapcsán azt mondta, a lehető leghamarabb át kell állnia minden országnak a fenntartható, megújuló energiaforrásokra. – Persze fontos, hogy időben lekapcsoljuk a villanyt, vagy hogy rövidebb ideig zuhanyozunk, de az effajta takarékoskodás kevés, lépni is kell a kormányoknak ahhoz, hogy valahogyan megoldódjon ez az energiaválság. Strukturális átalakításokra van szükség – mondta a holland nagykövet.