Demonstrálnak az óvodapedagógusok, nem népszerű a háziorvosi pálya, diákolimpia Szegeden – Szegedi Híradó 2023. február 21-én

Nézze online a Szeged Televízió kedd esti híradóját!
Vass Imre

2023. február 21. 19:00

Demonstrálnak az óvodapedagógusok, nem népszerű a háziorvosi pálya, diákolimpia Szegeden – Szegedi Híradó 2023. február 21-én

A szerkesztő ajánlata:

 

  • Elöregedett a háziorvos társadalom, utánpótlás pedig alig lesz – derül ki a Magyar Orvosi Kamara korfájából. Összesen 64 olyan 35 év alatti háziorvos van, aki majd a nyugdíjba menő orvosok helyébe léphet. Jelenleg pedig a finanszírozási problémák és az ügyeleti rendszer átszervezése miatt nem vonzza a pálya a fiatalokat. Az egyik szegedi háziorvos szerint már mindennapi praxis fenntartási problémákkal küzdenek, az is megfordult a fejébe, hogy nem lesz többé háziorvos.

 

  • Letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség a mórahalmi MiniMagyarország per mind az öt vádlottjára. A hatóság szerint a törvényszéki eljárás alatt egyértelműen bebizonyosodott, hogy a vádlottak tudatosan vezették félre az Uniós pályázatot felügyelő hatóságot és gyenge minőségű vagy több esetben el sem készült elemekre vették fel jogtalanul a pénzt.

 

  • Kiértékelte a Felsőoktatási elégedettségi kérdőívét a Veritas Virtus Libertas csoport: az eredmények szerint az egyetemi autonómia és az egyetemi szólásszabadság terén van még mit javítani. Emellett sokan panaszkodnak arra, hogy a dolgozóknak kevés a fizetése, a hallgatóknak pedig az ösztöndíja.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!

 

Címlapon

mutasd mind