Délutánra megérkezhetnek az újabb zivatarfelhők, és kipipálhattuk az idei első ködös őszi reggelt is

Ezek olyannyira „történelmi jelentőségű” események, hogy mindkettő kapcsán figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Garai Szakács László

2022. szeptember 27. 06:58

Délutánra megérkezhetnek az újabb
zivatarfelhők, és kipipálhattuk az idei első ködös őszi
reggelt is

Egész Csongrád-Csanád megyében, sőt Vas, Veszprém, Zala, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megye kivételével mindenhol első fokú figyelmeztetés van érvényben a tartós, sűrű köd miatt, a látótávolság, ha szerencsénk van, száz méter. Erre a ködre ébredtünk, és mire felszáll, addigra megérkezhet a „másik rossz idő”: zivatarok, záporok eshetnek, majd sötétedés után ezek a záporok már tartósabb esővé válhatnak. Mindenesetre a zivatarveszély miatt is első fokú figyelmeztetés van érvényben. Ha éppen véletlenül nem esik, akkor is szürke, borul lesz a szegedi égbolt. Tizenkét fokra ébredtünk fel, a levegő húsz fokig melegszik, éjszaka tizenhárom fokban alszunk el, a hőmérséklettel tehát nincs baj. A szél ma dél-délkeleten kezd, dél felé forogva egészen nyugat-északnyugatig változik szépen, fokozatosan az iránya. Nem fúj erősen, de érezni fogjuk, hogy mozog a levegő.

 

A levegőminőség szerencsére újra jó, a pollenhelyzet változatlan.

 

 

Esernyő és esőkabát ma kötelező. A réteges öltözködés talán túlzás, ha nagyon fázós, egy pulóvert elrakhat, de tényleg nem lesz hideg.

 

Címlapon

mutasd mind