Délutánra felizzott a plázs: Botka László polgármester is ellátogatott a Lapos Beach-re

Szombaton kora délelőtt kezdte második szezonját Szeged szabadstrandja, a Lapos Beach. Délutánra szinte teljesen megtelt a plázs: fiatalok és idősebbek sütkéreztek a napon, gyerekek és felnőttek kerestek felüdülést Tisza hűs vizében. A nyitónapon estig színpadi programokkal is a várták a strandolókat, akiket meglátogatott Szeged polgármestere, Botka László is.
Rafai Gábor

2022. június 18. 19:05

Délutánra felizzott a plázs: Botka László
polgármester is ellátogatott a Lapos Beach-re

Tavaly, már az első évben nagy sikert aratott a város új szabadstrandja, ezért a második szezonban a vakáció első hétvégéjétől egészen az iskolaév kezdetéig ismét várja a szegedi családokat és a város vendégeit a homokos part és a Tisza vize.

 

A napozás és fürdőzés mellett az idén is lehet sportolni, ezen a nyáron már két strandlöplabda pálya, valamint egy-egy lábtengó és stradkézilabda pálya várja a vendégeket, természetesen most is van zuhanyozási lehetőség és öltözők is.

 

A strandra a belépés ingyenes, akárcsak az öltözők, a zuhanyzók és a sportpályák használata, de az egyéb szolgáltatásokért fizetni kell: a napozóágyért például egy napra ezer forintot, ezekből összesen százötven várja a bérlőjét, a természetes anyagokból készült napernyők pedig az erős napsugárzás ellen védik a strandolókat.

 

 

A szabadstrandon idén is kinyitott büfé, a Garden étterem stábja gondoskodik az enni-innivalóról: a nagy melegben hideg üdítőket, spricceket kínálnak, vannak grill ételek és kézműves fagylalt is.

 

Sokakat vonzottak szombaton délután a színpadi programok is: a Cocobongo zenekar, a Skillfull tánciskola hip-hop táncbemutatója, Opitz Barbi koncertje, majd a nap utolsó produkciója, a Pumped Gabó Sun(Set).