Délutánra esőt hoz a hidegfront

De előtte még egy melegfront is átszalad Szeged fölött, csak azért, hogy ne legyen könnyű napjuk azoknak se, akik a melegfrontokra érzékenyek.
Garai Szakács László

2022. február 21. 06:30

Délutánra esőt hoz a hidegfront

A melegfrontot letudjuk délelőtt, nagyobb része éjszaka, hajnalban haladt át Szeged felett, ha esetleg rosszabbul aludt a szokásosnál (is), akkor ez azért volt. Ebédidőre pedig ideér a hidegfront, és vele az eső. Körülbelül sötétedésig folyamatosan eshet, onnantól lesznek apró szünetek, de teljesen csak valamikor este kilenc óra után áll el – legalábbis most úgy néz ki; ha a kutuska kibírja addig az esti sétát tíz óra körülre, után javaslom, egy kicsit kevesebbet kell akkor majd törölgetni, hajszárítózni.

A levegő két fokról tizenhárom fokig melegszik fel, hat fokra hűl vissza éjszaka. A szél délen kezd, nyugat felé elforog egészen északig, végiül „visszakanyarodva északnyugat felől hagyja abba ma a fújást, egész heves lesz, egyébként.

 

A levegőminőség szerencsére ma is rendben van. Pollenekről ma nincsenek információink, azt életszerűtlennek tartom, hogy egyik „pillanatról a másik” egyáltalán nincs pollen a levegőben, ha magához tér az ÁNTSZ szervere, frissítem a cikket.

 

 

Esernyő, esőkabát nélkül ma ne induljanak el, munkából hazafelé biztos, hogy rendeltetésszerűen kell használni egyiket vagy másikat.