Délutánig eshet, majd elkezd kinyílni a zárt felhőtakaró

Ma sem érdemes esernyő, esőkabát nélkül elindulni.
Garai Szakács László

2022. szeptember 02. 06:57

Délutánig eshet, majd elkezd kinyílni
a zárt felhőtakaró

Hajnalban nedves volt a járda, az úttest, de ez még tegnapi nedvesség volt, ám mire elkészült a reggeli pirítós, elkezdett kopogni a párkány. „Szevasz, eső, jó, hogy jöttél ma is, igen, szükség van rád...” De azért jó lenne, ha viszonylag hamar vége lenne a mai esőzésnek: halfesztivál van a hétvégén, szombaton jótékonyság események, sárkányhajózás, supok versenye a Tiszán, lenne dolgunk a hétvégén bőven, de saras ott lenni ezeken azért... Azért jobb lenne, ha nem kellene gumicsizmázni.

 

Ám arra, hogy ma hamar elálljon az eső, nem sok esély van.

 

Elvileg délután háromig esik, valamikor négy óra környékén áll el, éjszaka viszont már úgy alszunk el, hogy felszakadozott a nagy, szürke felhőzet. A levegő tizennégy fokos volt hajnalban, reggel, a mai csúcs nem lesz sokkal több, tizenhat fok lesz, és ez majdnem lefekvésig így is marad: tizenöt fokban alszunk el. A szél északról fúj, gyakorlatilag egész nap, közepesen erősen.

 

A levegőminőségre nem lehet panaszunk, a parlagfű miatt bosszankodhatnánk, de igazából nem nagyon tudunk vele mit kezdeni. Lekaszálni, kihúzni a földből, ezt tudjuk, persze, de ezt még mindig nem csináljuk elegen.

 

 

Ha nem rövid a munkanapja, akkor délután már nem kell az esernyő, az esőkabát munka után. Túlóra?