Délutáni zivatarok? Legyenek kérészéletűek!

Bőven juthat ma is az aranyat érő májusi esőből, de nem lenne ellenünkre, ha végül csak keveset, vagy egyáltalán nem esne.
Garai Szakács László

2023. május 24. 06:56

Délutáni zivatarok? Legyenek kérészéletűek!

Tegnap késő este egyik pillanatról a másikra úgy leszakadt az ég, hogy úgy tűnt, soha nem akarja nemhogy abbahagyni, csendesedni sem akar a felhőszakadás. Majd éjfél után teljesen váratlanul elállt az eső. Erre kell számítanunk ma is, de nem éjszaka, hanem délután. Nem véletlen, hogy továbbra is érvényben van egész Csongrád-Csanád vármegyében az első fokú figyelmeztetés a zivatarra és a felhőszakadásra is. Pedig ha felnézünk az égre akkor azt látjuk, hogy csak itt-ott vannak gomolyfelhők, hagy hatalmas, teljes égboltot beborító felhőzet nincs és várhatóan délután sem lesz felettünk. A levegő tizenhét fokról melegszik fel huszonötig, éjszakára visszahűl tizenhétre. A szél északnyugatias irányokból fúj, közepesen erősen.

 

A levegőminőséggel továbbra sincs baj, a pollenek mennyiségével viszont igen, de azokkal nem tudunk mit tenni, nem kezdjük el kivágni mondjuk a fenyőféléket csak azért, mert vannak, akik érzékenyek rájuk.

 

 

Ne induljon el esernyő, esőkabát nélkül, délután szinte biztos, hogy szüksége lehet rá.