Délután záporozhat egy kicsit, a szélviharok tartósak lesznek

Fogjuk föl húsvéti locsolási gyakorlatnak, persze az is lehet, végül nem lesz belőle semmi.
Garai Szakács László

2022. április 16. 07:41

Délután záporozhat egy kicsit, a
szélviharok tartósak lesznek

Nagy felhőátvonulások vannak, lesznek egész nap Szeged fölött, és ebből a hatalmas menetelésből eshet egy kicsit az eső délután; legalábbis a mostani időjárási modellek alapján akkor lesz ennek a legnagyobb a valószínűsége. A nagy felhőmozgások között azért bőven látjuk a napot is. A meteorológusok szerint ez az egész annak köszönhető, hogy egy hidegfront hátoldalára kerülünk, ezért is lesz ma egész nap szélviharunk is északnyugaton kezd a szél, majd északról fúj, délután, este pedig már észak-északkeletről; nem nagyon akar ma lelassítani. A levegő hőmérséklete nagyszombaton maga az állandóság: már most tizenkét fok van, amikor ezt a néhány mondatot írom, és a nap jelentős részében is ennyi lesz, éjszakára hűl le a levegő hét fokig.

 

A levegőminőség közepes, pollenekből mennyiségileg és minőségileg is rengeteg van a levegőben; előbbi itt a fajtát, utóbbi a koncentráltságot jelenti.

 

 

A heves szél tesz igazából tönkre minden szabadtéri programot: nem nagyon van annyi szélfogó, amennyi elég lenne ma egy kerti bográcsozáshoz, de kirándulni, sétálni, biciklizni sem akkora élmény úgy, hogy folyamatosan azt érezzük, lefújja a fejünket a szél a nyakunkról.

 

Címlapon

mutasd mind