Délután már egész szép időnk lesz

Kicsit vacakol délelőtt az időjárás, de aztán rájön jobb, ha inkább a napsütésről szól ez a vasárnap.
Garai Szakács László

2022. október 09. 07:35

Délután már egész szép időnk lesz

Széteső, gyenge hidegfront érkezett az éjjel Szeged felé, ebből még délelőtt is eshet egy kicsit az eső. De csak kicsi eső esik és tényleg csak kicsit, már, ha esik még egyáltalán. Középdélelőttől aztán már csak takarni fogják a gomolyfelhők a napot, de nem tudják teljesen kitakarni, sokat és sokáig látjuk a csillagot, ha felnézünk az égre, olyannyira, hogy a délutáni óráktól már egyre kevesebb felhő zavarja majd a napsütést. A levegő tizenkét fokról melegszik fel húsz fokig, éjszaka ugyanannyiban alszunk el, amennyiben ma felkeltünk. A szél észak-északnyugatról kezd, majd lassan elforog jobbra, egészen északkeletig. Egész nap közepesen erősen fúj.

 

A levegőminőség közepes, ez már nemcsak a nyári szálló por, hanem a csendben elkezdődő fűtési szezon közepessége is. A pollenhelyzettel kapcsolatosan továbbra is az a jó hírünk, hogy minden zöld, ami a levegőben van, azaz (viszonylag) alacsony a koncentráció.

 

 

A délelőtt biztos, hogy az otthonlevésről szól, de ha délután mondjuk kibicikliznek egy kicsit, az teljesen érthető szabadidős program lenne. Menjenek is ki a szabadba, leszünk még a rossz idő miatt eleget benn a négy fal között.