Délnyugatról áramlik

Az Adria felől érkeznek a frontok és hozzák a meleg levegőt is. Ma még ezt nem nagyon érezzük, hőmérséklet szempontjából, a fejfájás viszont garantált a melegfrontra érzékenyeknek.
Garai Szakács László

2022. december 21. 06:48

Délnyugatról áramlik

Nagyon szép rétegfelhőzet van Szeged felett. Délelőtt még átsüt rajta a nap, de délutánra teljesen beborulhat az égbolt, sőt, be is párásodunk. Esni nem fog, de az a klasszikus nehéz párás levegő tölti be Szegedet, ami novemberben, meg decemberben gyakran tapasztalható. A levegő mínusz két fokról kezd felmelegedni, öt lesz ma a csúcs, éjszaka négy fokban alszunk el. A szél a nap jelentős részében dél-délkeletről lengedez, este fordul: dél, majd dél-délnyugat felől fúj.

 

A levegőminőség közepes, most jó ideig az lesz, meg jó ideje az is volt: fűtünk, romlik a levegő minősége. A pollenhelyzet nem romlik, de javulni sem akar.

 

 

Remek az idő ma is egy nagy utolsó ajándékvásárlási körhöz. Ha frontérzékeny, akkor legyen kéznél gyógyszer, az Adria felől, délnyugati irányból melegfrontok jönnek, hogy újra tavasz legyen Karácsonykor.