Délben egy fröccs? Tisztán egy fehér? Van, aki már kinyitott a Szegedi Borfesztiválon

Rozéval sétálgatókat is láttunk a Széchenyi téren 11 óra körül. Ja, azok mi voltunk.
Vass Imre

2022. május 13. 12:14

Délben egy fröccs? Tisztán egy fehér? Van, aki már kinyitott a Szegedi Borfesztiválon

Még javában pakolnak a borászok, és bár a Széchenyi téren még a furgonok és a dobozok adják az uralkodó látványt, hamarosan asztalokkal, padokkal és rajtuk borozókkal telik meg a tér. Estére és éjszakára aztán természetesen az asztalokon és a lényegében mindenhol borozók is megjelennek majd, de azért mindenki fogyasszon felelősséggel és vigyázzunk egymásra május 22-ig mindenképp.

 

11 óra után így nézett ki a Széchenyi tér (fotók: Vass Imre)

 

Nyitva találtuk már Sajgóékat, a Gedeont, Duláék is várják már a kóstolókat, lehet menni bátran. De láttunk mozgolódást a Bíbornál, nyitva a Csanádi és Frittmanék is jól álltak. Ősi Gábort épp elcsíptük, két faháza között hoz-visz, leginkább bort szerencsére. Vass kollégával Sajgónál – szigorúan csak a fotó kedvéért persze – kértünk egy kései sárgamuskotályt, Ősinél egy rozéfröccsöt, hiszen fröccsnek is csak a legjobbakat szabad tölteni a pohárba. Mármint a fotóhoz, ugyebár.

Este jöhetnek a vörösek.

 

A 26. Szegedi Borfesztivál tehát már elkezdődött, senkit ne zavarjon, hogy még dobozok és furgonok között kell kóstolgatni. Mire a szegediek többsége végez a mai munkával, a szokott szépségében pompázik majd a fesztivál területe.

 

17 óra 30-kor elindulnak a borrendek is a Dugonics térről, hogy zenés felvonulásukkal a Kárász utcán keresztül a Széchenyi téri színpadhoz érve megadják a kellő hangulatot a 18 órai hivatalos megnyitóhoz.

Mi már halljuk a zenét a fülünkben, koccan a pohár, az elsőt Szegedre isszuk. Az idei fesztiválpoharat minden eddiginél jobb érzés kézbe venni, csodásan mutat rajta a 26-os. Három év után különösen.

 

A 26. Szegedi Borfesztivál térképe a kiállítókkal