Elkezdődött a választási kampány a közgyűlésben is: Mihálik Edvint aki csak tudta, támadta a Fidesz–KDNP képviselői közül

Szépen indult, ahogy szokott, majd hamar elfajzott, ahogy szokott. Szabó Bálint rendszeresen tegezte Botka Lászlót, a Zöld város tanácsnok pedig elkezdhet hozzászokni ahhoz, hogy áprilisig a Fidesz–KDNP-nek mindenről ő jut majd eszébe.
Elkezdődött a választási kampány a
közgyűlésben is: Mihálik Edvint aki csak tudta, támadta a
Fidesz–KDNP képviselői közül

 

 

13:02 Botka László mindenkinek boldog karácsonyt és új évet kívánt.

 

13:00 Szeged közgyűlése valamennyi napirendi pontot elfogadta, véget ért 2021 utolsó közgyűlése.

Településrészi képviselőnek megválasztották Bakai Andrást, aki a közgyűlés előtt letette az esküt.

Határozathozatalok

12:53 Elkezdődtek a szavazások.

 

12:45 Véget ért a zárt ülés. Tíz perc szünet következik.

 

Zárt ülés következik.

 

Interpellációk, kérdések

12:41 Kérdések jönnek. Vajon ki kapja az elsőt? Igen, Mihálik Edvin. Tápai Péter kérdezi a Zöld város tanácsnokot a Széchenyi tér közlekedése kapcsán, majd Botka Lászlót a sportcsarnokról.

 

12:39 Haág Zalán nem fogadta el Mihálik Edvin válaszát, de 18 igen, 9 nem, 1 tartózkodással a közgyűlés a választ elfogadta.

 

12:37 Mihálik Edvin újfent türelemmel válaszol a támadásra, amelyet teljesen egyértelmű, hogy azért kap, mert elindult a jövő évi országgyűlésiképviselő-választási kampány.

 

12:33 Haág Zalán a negyedik, aki Mihálik Edvint interpellálja, a levegőminőséggel kapcsolatosan kérdezi képviselőtársát.

 

12:32 Chovanecz Kata nem fogadta el Mihálik Edvin válaszát, de 18 igen, 8 nem, 1 tartózkodással a közgyűlés a választ elfogadta.

 

12:31 Újabb kérdéssorra felel Mihálik Edvin, ismét egyesével felel a tanácsnok.

 

12:25 Chovanecz Kata következik, ő is Mihálik Edvint interpellálja, az IKV-s felügyelő-bizottsági tagságával kapcsolatosan kérdezi.

 

12:24 Korponyai Ernő nem fogadta el Mihálik Edvin válaszát, de 18 igen, 9 nem, 1 tartózkodással a közgyűlés a választ elfogadta.

 

12:20 Mihálik Edvin örül annak, érdeklődik a képviselő a tanácsnoki munkája kapcsán. Egymás után sorolja, mi mindent csinált eddig.

 

12:19 Korponyai Ernő következik, ő is Mihálik Edvint interpellálja, a munkájával kapcsolatosan kérdezi.

 

12:17 Német Ferenc nem fogadta el Mihálik Edvin válaszát, de 18 igen, 9 nem, 1 tartózkodással a közgyűlés a választ elfogadta.

 

12:11 Német Ferenc Mihálik Edvint interpellálja az Oskola utca kapcsán – itt az összes interpelláció és kérdés egy helyen. A Zöld város tanácsnok minden kérdésre részletesen válaszol, egymás után pattannak vissza Német Ferenc támadásai.

 

Napirendi pontok

12:10 Botka László az interpellációkra kérdésekre tér rá.

 

12:07 Szabó Bálint szerint beszédes, hogy Kozma József és Tóth Károly nem szól most hozzá ehhez a védhetetlen döntéshez.

 

12:05 Haág Zalán szól hozzá újra: szerinte Botka László nem is ismeri a várost, ezért is lehet most Balázs Csabát kinevezni. „Önt a hatalomgyakorlás érdekli, polgármester úr, semmi más.”

 

12:03 Botka László azt mondja, szó sincs leváltásról: lejárt a kinevezés, egy új pályázatot kellett kiírni, azt bírálják el most.

 

12:01 Tápai Péter arról beszélt, a felesége Orbán Hédinek volt a gyakornoka, azt látja, hogy nem volt probléma az igazgatóval. Azt látja inkább, hogy Balázs Csaba kinevezése egy központosítási folyamat része. Egy pályázattal a teljes kulturális területet meg akarják változtatni.

 

11:58 Német Ferenc szerint sértő, hogy nincs egy olyan szegedi ember, aki tudná vezetni az Agórát. Szerinte Balázs Csaba a közművelődés Rácz Attilája lehet.

 

11:56 Szabó Bálint azt mondta, Balázs Csaba korábbi SZDSZ-es politikus ejtőernyőzik ide Szegedre. A bizottsági ülésen nem hallott kritikát Orbán Hedviggel kapcsolatosan. Jó munkát kíván Balázs Csabának, és bízik abban, Orbán Hedvignek lesz még szerepe Szeged kulturális életében. Megköszönte a szegeid kultúráért végzett szakmai munkáját. Botka László azt mondta, nem szűnik meg Orbán Hedvig munkaviszonya.

 

11:54 Botka László azt jegyzi Haág Zalán hozzászólása kapcsán, amiben Balázs Csabát politikai komisszárnak nevezte, hogy Balázs Csaba Siklós város fideszes polgármesterének kulturális tanácsnoka.

 

11:49 Haág Zalán szól hozzá: tíz éve konszenzussal választották meg Orbán Hedviget az Agóra élére, majd öt évvel ezelőtt ugyancsak konszenzussal hosszabbították meg a kinevezését. „Semmilyen érdemi, negatív szakmai kritika nem fogalmazódott meg vele, a munkájával kapcsolatosan.”

 

11:47 Martonosi Éva felel: megerősíti a bizottsági ülésen elhangzottakkal. Mindkét pályázat érvényes, mindketten rendelkeznek a megfelelő végzettséggel.

 

11:46 Chovanecz Kata szól hozzá a napirendhez, a pályázati kiírás kapcsán van problémája. Szerinte kell egyetemi diploma is, ezzel Balázs Csaba szerinte nem rendelkezik. A végzettsége nem alkalmas közművelődési intézmény vezetésére. Szerinte Balázs Csaba nem nevezhető ki.

 

11:42 A tizenötös napirendi ponttal folytatják, ez Haág Zalán javaslata alapján lett nyílt ülési napirend. Botka László elmondta, az Agóra vezetése kapcsán Balázs Csaba pályázatát támogatták a bizottságok.

 

11:41 Martonosi Éva elmondta hogyan küldték be a Cserepes sor kapcsán a szerződéseket.

 

11:40 Botka László újra elmondja, az Ősze Solar Kft. az ajánlattevő, elhangozhatott a neve a cégnek, mert egyedül tett ajánlatot. Szabó Bálint tegezve támadása kapcsán mondta ezt el.

 

11:39 Botka László átismétli: a licitálást, az ingatlanárat a Limit Kft. állapította meg. Martonosi Éva azt mondta, a boríték azért volt felnyitva, mert előzetesen meg kellett állapítani, szabályos volt-e az érdeklődő ajánlata. Ezt a bíráló bizottság munkája előtt meg kellett tenni.

 

11:36 Tápai Péter azt mondta, külön kérték, legyen magasabb az ár. „Ha ennek az ingatlannak ez az ára, akkor föntről lehetett volna engedni, de ezt meg sem kísérelték.” Megismétli: még nem ült össze a bíráló bizottság, de már ki volt nyitva a pályázó borítékja. „Ennyit a tiszta, átlátható pályázatról.”

 

11:35 Szénási Róbert is szót kért. Megérti politikai szempontból, miért viselkedik így az ellenzék. Ki van írva egy nyílt pályázat, meg volt szabályosan hirdetve. Egyetlen jelentkező jelentkezett. Csak a vállalkozókon múlt, hogy jelentkeznek-e rá. „Elég sok oligarchia és NER-lovag jelentkezhetett volna rá.” Botka László azt mondta, négyen érdeklődtek. Végül egy cég jelentkezett.

 

11:32 Szabó Bálint úgy látja, Botka László sok szegedi szemében megszűnt polgármesternek lenni. Szerinte padlássöprés történt a Cserepes sor kapcsán. Tegezve folyamatosan szidja, támadja a polgármestert. Név szerinti szavazást kezdeményez a napirend kapcsán. Botka László azt mondja, amint hatályos lesz a szerződés, nyilvános is lesz.

 

11:27 Haág Zalán folytatja Német Ferenc gondolatmenetét: mindketten mutyiról beszéltek a Cserepes sor kapcsán. Emlékeztet a kaszinó miatt bezárt óvodára a Deák Ferenc utcában vagy a Mars téri bódék bontására. Haág is tegezi a képviselőtársait. Úgy látja, csak szlogenek szintjén van szó szabadságról, szolidaritásról. – Borzasztó volt látni, ahogy tönkretették a Cserepes sori piacot – közölte a képviselő. – Mindenki szégyellheti magát, aki ennek részese volt.

 

11:23 Kinek és mennyiért adtad el a piacot, Botka Laci? – kérdezte tegezve Szabó Bálint a polgármestert. – Ne tegezzen! Azért nincs még kinn a honlapon, mert még nem hatályosult – mondta erre Botka László. Tápai Péter, Szénási Róbert és Nagy Sándor alpolgármester együtt megállapította a bíráló bizottságban, hogy szabályos minden. Tápai Péter azt jegyezte meg, nagyon baráti volt a Cserepes sori piac ára. Úgy látja, elkótyavetélték az ingatlant. Szerinte ott egy busz decentrum, P+R-parkoló, szolgáltatócentrum is épülhetett volna. Tápai Péter azt mondta, igazából nem volt mit bírálni, egyúttal zavarta az is, hogy ilyen alacsony volt a kikiáltási ár. Nem is licitált senki.

 

11:16 Tizenkettes napirendi pont: Szabó Bálint ehhez is hozzászól. „Megérkezett Botka László karácsonyi ajándéka: egy látszólag nem sokat mondó napirend tizennyolcas pontjából kell arról tájékozódnunk nekünk, képviselőknek, hogy a Cserepes sori piacot Szeged vezetése privatizálta.”

 

11:15 Botka László megkérdezi a jegyzőt, kötelező-e a maszkhasználat. Nem, felelte Martonosi Éva.

 

11:12 A tízes napirendi ponton átrohantak, a tizenegyes pont kapcsán azt kérdezi Szabó Bálint, hogy miért nincs a plasztikfal mögött ülő polgármesteren maszk. A tizenegyes napirendi pont egyébként Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2022. év I. félévi munkaterve.

 

11:11 Német Ferenc megnyugtatja a szegedieket, igenis van belső ellenőrzési terve Szegednek. Viszont azt megjegyzi, az ellenőrzés megállapít hibákat, de azt már nem tudni, hogy történt-e hibajavítás.

 

11:10 A kilences napirendi ponthoz gyorsan hozzászól Tápai Péter. Javasolja, a tervek alapján szülessen konkrét döntési javaslat a belső ellenőrzések kapcsán.

 

11:07 Csatlakozik Szabó Bálint az előtte szólókhoz: nagyon komoly szakmai munka folyik a bizottságokban, ezért meghívja a polgármestert ezekre a vitákra, hogy „tanuljon”. Ezután megköszöni az önkormányzati dolgozók kimagasló szakmai munkáját is. Szerinte nincs fenn minden szerződés Szeged önkormányzat honlapján.

 

11:06 Német Ferenc arra kéri a polgármestert, hogy tegyen azért valamit, hogy ne hiányos előterjesztések legyenek a bizottsági előterjesztésekben. „Nincsenek ott a szerződések.”

 

11:03 A nyolcas napirend van már „porondon”, meg Szabó Bálint. Arra kéri a polgármestert, számoljon be az egy személyben hozott döntéséről. Botka László azt mondja erre, a jogszabályoknak megfelelően minden fenn van a város honlapján. Tápai Péter ennek a napirendnek a kapcsán megköszöni az irodai dolgozók egész éves munkáját. Szerinte nem ritkák a parázs viták a bizottságokban, bízik abban a döntéseiknek később még nagyobb súlya lehet a közgyűlésekben.

 

11:00 Botka László visszavette az ülés vezetését. A hatos napirendhez senki nem szólt hozzá, a heteshez Szabó Bálint jelentkezett. Örül annak, hogy régi adósságát törleszti a város ezzel a napirenddel. A Mátrix Alapítvány bérleti díja kapcsán örül annak, hogy változik ez a rendelet. Ebben a rendeletben egyetért a polgármesterrel, olyannyira, hogy „szeretném megdicsérni Botka Lászlót, remélem, nem sértődik meg” – mondta a képviselő.

 

10:57 Tápai Péter is frakcióhozzászólásként azt mondta, nem az a probléma, amiről Kovács Tamás beszél. Általánosságban hozzon rendeletet a közgyűlés, erről van szó szerinte.

 

10:55 Kovács Tamás frakcióhozzászólásként azt jegyzi meg, nem gondolta, hogy egy ilyen teraszos előterjesztést egy decemberi közgyűlésen ilyen alaposan tárgyal a Fidesz. Átismétli, a kormány döntött így a teraszok szabályozásáról, a bérleti díjak elengedéséről.

 

10:51 Tápai Péter a következő: köszöni Gellért Ákos sportért végzett munkáját. Szerinte érdekes az, hogy miért hátráltatta Szeged évek óta a fejlesztést ott és most miért adta meg neki a támogatást.

 

10:48 Szabó Bálint azt felelői Joóbnak: elismerte bizottsági ülésen Gellért Ákos személyét, sőt, a kormány is rendszeresen elismeri a tevékenységét. Szerinte itt nem erről van szó. Szerinte arról van szó, hogy valójában Nagy Sándor hazudik és nem ő.

 

10:45 Joób Márton arra kéri Szabó Bálintot, mielőtt beleszáll vállalkozókba, tájékozódjon. Gellért Ákost támadta a holt-marosi beruházás kapcsán. Az egyik legnagyobb városi sportszponzor. A beruházás a Derkovits fasor felőli kihasználatlan területről szól.

 

10:43 Német Ferenc szerint vannak olyan vállalkozások Szegeden, akik egyenlőbbek az egyenlőknél. Szerinte a szegedi kereskedők kiszorultak a karácsonyi vásárról.

 

10:40 Chovanecz Kata szerint ebben a napirendben kiegészítésre szorul a bábszínház raktárának a váltása. Nagyobb, újabb helyre költöznének: elázott a berendezésük, a jelmezeik a korábbi raktárban, mert azt szennyvíz öntötte el. Egyúttal bízik abban, az IKV társasházi üzletágában is lesz hamarosan változás, ott komoly gondok vannak – még.

 

10:38 Korponyai Ernő arra emlékezteti a közgyűlést, tavaly, amikor a közterület-használati díjak téma volt a közgyűlésen, tiltakozott a közgyűlési többség akkori döntése ellen. Szerinte most külön segít a város annak a vállalkozónak, aki a Belvárosi híd alatti területet bérli.

 

10:31 Az ötödik napirenddel folytatják. Szabó Bálint szerint itt is kiderül, hogy az önkormányzat trükközik az ingatlanokkal. Nagy Sándor szerint már az előző hozzászólása is egy sima hazugság volt Szabó Bálintnak. „Azért is felháborító ez, mert két bizottsági ülés között külön tájékoztattam képviselő urat. Amit mond, addig hazugság, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik.”

 

10:29 Szabó Bálint is folytatta a Mihálik-támadást, majd Tápai Péter is folytatja az Oskola utcai faattakot. Nagy Sándor azt jegyzi meg, a kákán keresik a csomót – mondjuk ott lehet sikerélményeket elérni, teszem én hozzá.

 

10:25 Szabó Bálint is felszólalt, újra támadta Mihálik Edvint. Utána Tápai Péter is ezt csinálta. Szerinte a napjárás szempontjából jobb lett volna a másik oldalra ültetni az Oskola utcán a fákat. Nagy Sándor azt felelte, már a tervezéskor eldőlt, hogy oda ültetik a növényeket.

 

10:19 Tápai Péter meglepődve olvasta, hogy a polgármester terjesztette elő ezt a napirendet és nem a Zöld város tanácsnok. Majd az Oskola utcai felújításról, és a Széchenyi téri forgalmi rend változására is tett megjegyzést. Megkérte arra is, ne támadják az atomenergiát a párttársai, hiszen ez az egyik legjobb, legtisztább energia.

 

10:17 Negyedik napirendi pont, napelemparkok. Mihálik Edvin szól hozzá a napirendhez. Szeged klímabarát települési díjáról beszél, arról, hogy kiemelt figyelmet fordít a város az intézményfelújításoknál a napelemrendszerekre.

 

10:15 Bartók Csaba frakcióhozzászólásként szintén a Tisza Volánról beszél. Ő is megköszöni az önkormányzat segítségnyújtását. Amikor pályázott a klub, mások voltak még a pályázati lehetőségek. A jégkorongszakosztály is úgy gondolta, folyamatosan finanszírozhatja majd a felújítást, de változtak a jogszabályok.

 

10:13 Tápai Péter „műsoron kívül”: megköszöni a kapott ajándékot.

 

10:11 Szabó Bálint Joób Mártonnak válaszol: pozitív a város magatartása ezzel a kölcsönnel, de Kővári Árpád klubelnök magatartása akkor is megkérdőjelezendő szerinte. A Móra Ferenc Múzeum igazgatóhelyettesi kinevezéseihez is hozzászól.

 

10:09 Joób Márton is hozzászól a jégpálya beruházásához: „Kovács Tamás nagyon sokat tett azért, hogy segítse a klubot. Az egyesület anyagi helyzete stabil, de segíteni kell neki ezzel a kölcsönnel. Nem gondolom, hogy felelőtlenül vágtak bele a beruházásba. A klub vállalta azt, hogy növekedjen a város létesítmény, ez méltánylandó lenne, nem kritizálni kellene.”

 

10:07 Tápai Péter azt jegyzi meg a napirend kapcsán, ideje volt Gyüdi Sándor bérét rendezni. Szabónak azt felelte előtt, nem egészen az és úgy van a Tisza Volán kapcsán, ahogy ő azt mondta. Nagy Sándor hangsúlyozza, a jégkorongszakosztálynak kölcsönt ad a város.

 

10:04 Szabó Bálint már a hármas napirendi ponthoz szól hozzá, de előtte még kekeckedik Botka Lászlóval, aki átadja az ülés vezetését Nagy Sándor alpolgármesternek. Örül annak, hogy támogatja a Tisza Volán SC-t az önkormányzat.

 

10:00 Szécsényi Rózsa azt kéri a fideszesektől, ne adjanak olyan szavakat a szájába, amiket nem mondott. Haág Zalán viszontválaszában azt mondja, igenis azt mondta a képviselő, amit szerinte mondott. Botka László megjegyzi, magához a napirendhez senki nem szólt hozzá valójában.

 

9:58 Szabó Bálint ismét: szerinte csak akkor lenne pénze az önkormányzatnak, ha lennének jól működő cégei az önkormányzatnak. És szerinte is van alternatív valóság a baloldalon, folyamatosan egyetért a kormány döntéseivel. De egyetértése szerinte nem pártpolitika.

 

9:54 Haág Zalán folytatja Tápai Péter gondolatait: „soha ennyi fejlesztési forrás nem érkezett még Szegedre, mint a legutóbbi években.” Megjegyzi azt is, az Orbán-kormány annó megszabadította az adósságtehertől Szegedet. Szécsényi Rózsának felel ő is. A rezsiről, a gázárról beszél. Azt mondta, nem fájt a baloldalnak akkor, hogy a lakossági terhek nőttek és a multicégek gazdagodtak. Szerinte ezt állította meg az Orbán-kormány a rezsicsökkentéssel.

 

 

9:51 Tápai Péter megdicséri a polgármestert, hogy teret enged a vitának. Majd ő is egy régi rigmust vesz elő: „a múltat végképp eltörölni”. Binszki Józsefnek is tesz egy megjegyzést, sőt, rögtön Gyurcsány Ferencet is „előveszi.”

 

9:45 Szabó Bálint Szécsényi Rózsának válaszol, majd Német Ferenc is felszólal. Szerinte másfajta alternatív valóság van.

 

9:42 Szécsényi Rózsa a következő. Szerinte Szeged jelenével és jövőjével kell foglalkozni. Megerősíti azt, amit mindenki tud, virtuális valóságot épít a Fidesz és kettő Magyarországot épít. „A való világban azt látjuk, a kormány hitelből osztogat, az emberek nélkülöznek. Óriási a baj, a Magyar Nemzeti Bank fut az események után. A kormány befagyasztja az önkormányzat bevételeit. Az önkormányzatnak nagyon fontos bevétele az iparűzési adó, amit a kormány elvont.” Felhívja a figyelmet arra is, azzal, hogy rezsicsökkentés van, azzal azt éri el a kormány, hogy közösen fizetjük meg a rezsik díjait.

 

9:41 Német Ferenc is hozzászólt a vitához.

 

9:38 Szabó Bálint Mihálik Edvint támadja, majd Tóth Péterről jobbikos politikusról beszél. „Ha a bérből és fizetésből élőket nézzük, akkor a balliberálisoknak nincs oka panaszra” – jegyezte meg Szabó Bálint. Ezután a kötelező polgármesteri fizetésemelésről beszél. Azt javasolja, ne éljen a közgyűlés a harminc százalékos bértömegnöveléssel, ne szavazza meg azt, ezt az önkormányzatnak kell kigazdálkodnia, mert a kormány nem biztosított hozzá forrást.

 

9:35 Tápai Péter a következő felszólaló. A gázárakról beszél: a gázár a vállalkozásokat sújtja, mert Brüsszel nem töltötte fel a gáztározókat, viszont a lakosságot ez nem érinti, úgy gondolja, ez a rezsicsökkentésnek köszönhető.

 

9:32 Chovanecz Kata arról beszélt nyolc önkormányzati gazdasági társaság kap most támogatást, az IKV-t kivéve. Ennek örül. Mi történt? – kérdezi. Sikerült felelősen gazdálkodnia a cégnek, hogy nem kell támogatási előleget kérnie most. Bízik abban, hogy ez az ő és a fideszes képviselőtársainak a munkájáról is szól.

 

9:26 Botka László annyit reagált, „mocskolódással nem foglalkozom.” Majd megadta a szót Kovács Tamásnak. A második napirendi pontot ismerteti a gazdasági alpolgármester.

 

9:23 Megszavazták a napirendet, Haág Zalán módosító javaslatával együtt. Az első napirendhez Szabó Bálint szól hozzá. A képviselő gratulált Botka Lászlónak, aki szerint „új gazdákra, új oligarchákra” lelt a polgármester. Az újszegediek nem örülnek szerinte a lakóparki beruházásnak a Holt-Marosnál.

 

Karácsonyi hangulat – közgyűlési értelemben: napirend előtti felszólalások

9:22 Szabó Bálint azt javasolja a lejárt határidejű határozatokat tárgyalják elsőnek. Nem fogadta el Botka László a javaslatot, az eredeti sorrendben tárgyalják a napirendet.

 

9:20 Haág Zalán azt javasolja a napirend megszavazása előtt, hogy az Agóra vezetőjének a megválasztását is nyílt ülésen tárgyalják meg. Úgy nyilatkoztak, lehet nyílt ülésen tárgyalni. A pályáztatást. Botka László elfogadja, így fogja előterjeszteni a napirendet, de előtte még Szabó Bálint és kért és kapott szót.

 

9:17 Tápai Péter jókívánságokkal kezdi, köszöni a városháza dolgozóinak az egész éves munkáját, majd rátér a „lényegre”: értékeli az előtte felszólaló képviselők szavait.

 

9:14 Binszki József régi rigmussal kezd: „Munkásököl, vasököl, odacsap, ahova köll.” Ezt alakította át a Fudan egyetem kapcsán. Beszélt a magyar egyetemek folyamatos leépítéséről. Miközben megjegyezte, legalább 600 milliárd forintba kerül majd nekünk a kínai egyetem. Beszélt arról is, elkezdődött a népszavazási aláírásgyűjtés, kérte a szegedieket, írják alá az íveket.

 

9:10 Ménesi Imre a következő felszólaló. A Vadasparki játszótérmutyira, a Flamingó-projektre tekint vissza, aminek december elején volt az első fokú bírósági ítélete. – 185 millió forintot tüntettek el. Úgy látom, ez rendszerszintű probléma – mondta a képviselő, aki egészen Kaya Ibrahimig, Joszip Totig ment vissza az időben. Majd Völner Pál korrupcióügyére tér rá, arra, hogy 83 millió forint kenőpénzt vett át, rendszeresen kapott 2–5 millió forintot. – Úgy érzem magam, mintha a húszas évek Amerikájában élnénk, amikor a maffia pénzelt politikusokat. Ha nem tudott erről a miniszterelnök, az baj, de ha tudott, az még nagyobb baj – tette hozzá.

 

9:08 Mihálik Edvin tekint vissza az évre. Köszöni mindenkinek, minden szegedinek, hogy helyt álltak a koronavírus-járványban. Ezután sorra veszi, hogyan, mivel segített az önkormányzat a rászorulóknak. Beszélt arról is, hogy a képviselők is hogyan támogatják oldaltól függetlenül a rászorulókat.

 

9:07 Botka László megköszönte Kothencz János munkáját, amit az Ágotáért tett és tesz. Boldog karácsonyt kívánt a közösségnek.

 

9:04 Kothencz János volt az első, az Ágota Országos Karitatív Közösségről beszél, ami huszonöt évvel ezelőtt alakult meg. Kothencz János megköszöni a közgyűlés képviselőinek, hogy folyamatosan támogatták a közösséget. Megjegyzi azt is, Szegeden a közösségnek köszönhetően sokkal több nevelőszülő él, mint bárhol máshol az országban. Köszönte az önkénteseknek a jóságot, a hűséget az Ágota céljaihoz.

 

Karácsonyi hangulat – a hagyományos értelemben

9:00 Kezdődik a közgyűlés – ünnepi műsorral. A Tabán-iskola két diákja köszönti a közgyűlést. Radó Lili Mit üzen az erdő? című versét Fixler Daniella mondta el, Bali Viven karácsonyi dalokat furulyázott a képviselőknek.

 

8:58 A nyílt ülés után zárt ülés is vár a képviselőkre, azon négy további napirendet kell megtárgyalni, megszavazni.

 

8:54 Amerikai hangulat van a Díszteremben: country karácsonyi slágerek szólnak, olyan gitárfutamokkal, amiket csak a tengerentúlon játszanak. Lassan gyülekeznek a képviselők is.


 

Korábban írtuk:

 

Tizenkét napirendi pont vár a közgyűlésre – itt van a „menü”. Tartsanak velünk az idei utolsó ülésen is!