Debrecenben, a Fidesz egyik bezzegvárosában jövőre pótlóbuszok járnak a trolik és a villamosok helyett

A trolik esetében valamennyi járat helyett buszok közlekednek, a villamosokat „csak” hétvégén váltják pótlóbuszok. Egy hét múlva ritkítják a menetrendet.
Garai Szakács László

2022. november 07. 17:40

Debrecenben, a Fidesz egyik
bezzegvárosában jövőre pótlóbuszok járnak a trolik és a
villamosok helyett

Debrecenben akkora gondot okoz a rezsiválság, hogy már november 14-étől ritkulnak a járatok a városban, január 1-jétől pedig határozatlan ideig leáll a trolibusz-közlekedés és hétvégén a villamosközlekedés is:

trolipótló és villamospótló járatokat közlekedtet majd a Debreceni Közlekedési Vállalat.

 

A DKV honlapján így ír erről:

 

„A város villamosenergia megtakarítási törekvéseivel összhangban 2023. január 1-jétől a tervek szerint további változások lépnek életbe.

 

Valamennyi trolibuszjárat helyett autóbuszok közlekednek majd, hétvégén pedig az 1-es és 2-es villamosvonal teljes szakaszán villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat. Tanszünetben munkanapokon a 2-es villamosvonalon a Doberdó utca–Kálvin tér–Doberdó utca szakászán villamospótló járatok üzemelnek, az 1-es villamos teljes körön közlekedik (Nagyállomás–Egyetem–Nagyállomás).

 

Tanítási időszakban munkanapokon a villamosok teljes körforgalomban közlekednek.”

 

November 14-én, hétfőn üzemkezdettől

  • az 1-es és 2-es villamosok,
  • a 3-as, 3A, 4-es, 5-ös és 5A jelzésű trolibuszok, illetve
  • a 12-es, 14-es, 19-es, 23-as, 23Y-os, 25-ös, 25Y-os, 30-as, 30A, 34A, 35A, 35YA, 36A, 41-es, 42-es, 43-as, 44-es, 45-ös, 47-es, és a 47Y-os autóbuszok

menetrendje ritkul Debrecenben.

 

Debrecenben hozzászokhattak a trolipótláshoz: éveken át közlekedtek pótlóbuszok a trolik helyett, igaz, akkor még szó sem volt rezsiválságról, akkor egy nem túl jól átgondolt szerződésnek köszönhetően kellett buszoknak járni a trolik helyett Hajdú-Bihar megye székhelyén.

 

Nyitóképünket az Indóház Online-ról vettük át.