Csütörtöktől szurkolhatunk Pádár Nikolettnek az úszó Európa-bajnokságon, Olasz Anna és Vas Luca egy hét múlva versenyez

A kiváló szegedi tehetség programját remekül összegyűjtötték a Szegedi Úszó Egyesület Facebook-oldalán.
Cservenák Zoltán

2022. augusztus 10. 22:26

Csütörtöktől szurkolhatunk Pádár Nikolettnek az úszó Európa-bajnokságon, Olasz Anna és Vas Luca egy hét múlva versenyez

Az ifjú szegedi tehetség, Pádár Nikolett  programját remekül összegyűjtötték a Szegedi Úszó Egyesület Facebook-oldalán. A világbajnokságon kiválóan szereplő Pádárnak már a nyitónapon szurkolhatunk. A hivatalos program szerint:

 

Augusztus 11-én

  • 10 ra 8 perckor a 4x200 méteres gyorsúszás előfutamában láthatjuk, és ha továbbjut, akkor aznap
  • 18 óra 51 perckor a 4x200 méteres gyorsúszás döntőjében is szurkolhatunk neki.

 

Augusztus 13-án, szombaton

  • 9 órától a 200 méteres gyorsúszás előfutamában,
  • 10 óra 9 perckor a 4x100 méteres gyorsúszás előfutamában úszik a tervek szerint, és ha ezeken jó időt megy, akkor
  • 18 órától a 200 méteres gyorsúszás elődöntőjében és
  • 19 óra 50 perctől a 4x100 méteres gyorsúszás döntőjében és láthatjuk.

 

Augusztus 14-én, vasárnap 

  • a 200 méteres gyorsúszás döntőjét rendezik, reméljük ezen is szurkolhatunk Pádár Nikolettnek.

 

A Szegedi Úszó Egylet Facebook-oldalán az is olvasható, hogy amennyiben Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya úgy dönt, egyéniben 100 méteres gyorsúszásban is rajtkőre állhat Pádár, sőt akár a mix váltóban is indulhat.

 

Pádár Nikolett a váltókban egyértelműen éremesélyes Rómában, akár 4x100-on, akár 4x200-on is dobogóra állhat, de egyéniben okozhat meglepetést is, további érmek formájában.

 

Egy hetet kell várni Olaszra és Vasra

A szegedi nyíltvízi úszók közül Olasz Anna és Vas Luca augusztus 18-ától versenyeznek, Olasz 10 kilométeren egyéniben és váltóban, Vas 25 kilométeren indul.

 

Gellért Gábor a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet vezeőedzője, aki a nyíltvízi úszók szövetségi kapitánya is egyben, a klubnak azt mondta, remekül sikerült a három szegedi úszó felkészülése, így hasonló formát vár el tőlük, mint a budapesti világbajnokságon. Azt is elmondta:

 

„Pádár Nikolett egyéniben is döntőbe kerülhet, a váltókkal pedig az éremszerzés a cél, ez nem is kérdés. Olasz Anna az egyéni és váltó számra is ugyanúgy koncentrál, mindkettő fontos. Nem lesz egyszerű az éremszerzés, hiszen a klasszis hazaiak három úszót is indítanak. Nagy csaták várhatók tehát minden számban, főleg a dobogós helyekért. Egyéniben a legjobb hat közé kerülés lehet Anna reális célja. Az olaszokat nem lesz egyszerű legyőznie a váltónak, viszont a németek csapata gyengült, ami növeli a minél szebben csillogó érem esélyét. A 25 km-es versenyre lehetetlen jósolni, a futam közben dől el, hogy ki mennyire tudja beosztani az erejét. Vas Luca ebben a maratoni számban tavaly 8. helyen zárt, kiváló eredmény lenne, ha megismételné”.