Csüllög Imre: Sokkal biztonságosabb lesz a kerékpárosok számára az Oskola utca a felújításnak köszönhetően

Az évtized bringás áttörése – így értékelte a Magyar Kerékpárosklub a szegedi Oskola utca felújítását, ami után sokkal biztonságosabb lesz a biciklis közlekedés is. A kerékpárosklub szegedi vezetője, Csüllög Imre volt Balogh Judit vendége a Témában.

2021. június 17. 13:57

Csüllög Imre: Sokkal biztonságosabb lesz a kerékpárosok számára az Oskola utca a felújításnak köszönhetően

Csüllög Imre elmondta, a régióban és Szegeden is kiemelkedően magas a biciklisek aránya. De egyre több településen ismerik föl annak a szükségességét, hogy támogatni kell a kerékpáros közlekedést, mert csak ez nyújthat megoldást a nagyvárosok helyproblémájára.

Az Oskola utca felújításával kapcsolatban elmondta, a tervek elkészítésébe nagyon sok civil szervezetet vont be a város, köztük a Magyar Kerékpáros Klubot is.

A bringázók biztonságát szolgálja például az, hogy menetirányonként elválasztják őket, amire nagy szükség van, hiszen az Oskola utcán fut végig Magyarország második legforgalmasabb kerékpárútja. Éppen ezért a kerékpáros szervezetek régi kérése válik valóra a felújítással.

Ez egy nagyon alaposan előkészített projekt, amit széleskörű egyeztetések előztek meg és forgalmi szimulációkkal is alátámasztottak – mondta el Csüllög Imre.