Csúfságversennyel, oroszlánetetéssel és ijesztő rémségekkel várják halloween estéjén a vadaspark látogatóit

Rontások ellen védő karkötőt készíthetnek, oroszlánt etethetnek és vérfarkasokkal is találkozhatnak azok, akik október 31-én, hétfőn este ellátogatnak a Szegedi Vadaspark halloween bulijára.
Rafai Gábor

2022. október 26. 09:42

Csúfságversennyel, oroszlánetetéssel
és ijesztő rémségekkel várják halloween estéjén a vadaspark látogatóit

A halloween hosszú évek óta az év egyik legnépszerűbb programja a Szegedi Vadasparknak, ilyenkor erre az ijesztően vidám estére rengeteg gyerek- és felnőtt programmal készülnek kicsiknek és nagyoknak.

 

Az esti látványetetések mellett a legszebb, legötletesebb jelmezben érkezőket igazi szépségversenyen, pontosabban csúfságversenyen fogják értékelni. 

 

A nevezni kívánó vendégek egy felvonuláson vesznek részt a szurikátától a fókamedencéig. Aki pedig ezen az úton megkapja a meghívóját a csúfságversenyre, azok vehetnek részt a bemutatón.

 

Két korcsoportban – 14 év alatti és feletti – hirdetnek majd győzteseket.

 

A legkisebbeket délután 4 órától a Grimm-busz színház várja és az elefánt medencétől haladva az elefántházig, majd az átkötő úton a parasztudvarig egy meseösvényt is kialakítanak számukra, ahol a Bűnmegelőzési Központ segítségével játékos feladatokon keresztül haladhatnak a kedvenc mesefiguráik társaságában. A gyerekeket végül arcfestéssel várják az elefántházban.

 

Az eggyel nagyobb korosztálynak szól az Európa kör, amely a Medveösvényen indul. A kelta hagyományok felidézésében és az ómagyar hitvilág megismerésében az Ópusztaszeri Emlékpark munkatársai segítenek.

 

A látogatók megismerhetik az őseink sírjaiban található leletanyagot és az ahhoz tartozó hiedelemvilágot. A halloween jegyében interaktív játékok segítségével foglalkoznak majd a honfoglaló magyarok halotti kultuszával, szokásaival és tárgyi kultúrájával. A résztvevők kipróbálhatják a régészkedést, valamint még rontások ellen védő karkötőt is készíthetnek maguknak.  

 

Aki pedig valóban ki van éhezve az igazi ijesztgetésre, annak a Dél-Amerika bemutatót ajánlják, ahová ezen az estén kizárólag 18 év feletti látogatók mehetnek be, akiket vérfarkasok, síron túli lények, boszorkányok és zombik várnak majd odabenn.

 

A rendőrök segítségével az érdeklődők a hőkamerát, az éjjellátót, és mindenféle izgalmas dolgot is kipróbálhatnak ezen az estén, két alkalommal pedig Fire Fantasy Tűzzsonglőr csapat tart bemutatót.

 

Program

  • 16.00–17.00: Grimm-busz Színház
  • 17.30: Medveetetés
  • 18:00: Oroszlánetetés
  • 18.20: Halloweeni menet
  • 19.00: Fire Fantasy – tűzzsonglőr bemutató
  • 19:25: Szépségverseny és eredményhirdetés (elefántház terasza)
  • 20.00: Fire Fantasy – LED fény bemutató
  • 20:30: Elefántetetés


A programok kezdetétől a végéig folyamatosan lesz lovaskocsikázás a Cserepes sori gazdasági bejárattól, arcfestés az elefántházban, Zsiráfház teraszán és az elefántmedencénél pedig a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai várják az érdeklődőket.

 

A terráriumházban pedig most is lesz hüllősimogatás.