Csoportelsőként jutottak tovább Messiék, Lewandowskiék is kiizgulták a nyolcaddöntőt: Lengyelország–Argentína 0–2

Argentína összeszedte magát, nyert, ha lenne a futballban igazság, akkor a következő meccsen pacallá veri Franciaország Lengyelországot. Nem érdemelnének mást.
Garai Szakács László

2022. november 30. 22:44

Csoportelsőként jutottak tovább
Messiék, Lewandowskiék is kiizgulták a nyolcaddöntőt:
Lengyelország–Argentína 0–2

Lengyelország–Argentína 0–2 (0–0)

Labdarúgó világbajnokság, Katar, Doha, Stadium 974, 44 ezer 89 néző, katari matematika szerint. C csoport, 3. játéknap. Vezette: Danny Desmond Makkelie, asszisztensek: Hessel Steegstra, Jan de Vries (hollandok).

Lengyelország: Szczęsny – Bereszyński (Jędrzejczyk, 72.), Kiwior, Glik, Cash, Bielik (Szymański, 62.), Krychowiak (Piątek, 83.), Frankowski (Kamiński – a szünetben), Świderski (Skóraś – a szünetben), Zieliński, Lewandowski. Szövetségi kapitány: Czesław Michniewicz.

Argentína: E. Martinez – Acuña (Tagliafico, 59.), Otamendi, Romero, Molina, Mac Allister (Almada, 83.), Fernandez (Pezzella, 79.), de Paul, Alvarez (Lautaro Martinez, 79.), Messi, Di Maria (Paredes, 59.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Gól: Mac Allister (46.), Alvarez (67.).

Sárga lap: Acuña (49.), Krychowiak (78.).

 

Ahhoz, hogy Argentína biztosan továbbjusson, nyernie kellett. Lengyelországnak elég sokfajta eredmény jó volt, arról nem beszélve, hogy a másik meccs, a Szaúd-Arábia–Mexikó is sok, nekik kedvező eredményt tartogathatott. Azaz nekik elég volt vigyázni.

 

Vigyáztak is. Mégis, kaptak egy VAR-os tizenegyest, Messit megsirítette Szczęsny, aki ugyan nem dőlt el, mint a karácsonyfa januárban, de a történtek a videós büntetőkorszakban ért tizenegyest. De a tizenhatost Rasheed Wallace szelleme lengte be, és a labda most sem hazudott: Szczęsny gyors vetődéssel odaért Messi balra középmagasan rúgott büntetőjére.

A második félidőben a középkezdés után újra azonnal középkezdéshez kellett felállni, Molina remekül ment el a jobb oldalon, jól adott középre, Mac Allister pedig egy picit eltörte a labdát, de pont így lett jó a jobb lábas lövése, a labda „átcammogott” a jobb kapufára, ahonnan bepattant, 1–0.

 

A 67. percben Fernandez passzolt be a lengyel tizenhatosra a labdát, Alvarez levette, majd a bal felsőbe lőtt, 2–0.

 

 

Ezután még legalább két gólt szórakoztak el Messiék, a lengyelek nagy szerencséjére, akiknek egy másodpercnyi esélyük nem volt, mégis, továbbjutottak. A franciák következnek nekik, az igazságosságról már írtam fentebb, tartom.

Címlapon

mutasd mind