Csongrád-Csanád megyében is tűzgyújtási tilalom van

A csapadékszegény időjárás miatt február 17-étől tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyékben, emellett fenntartják a korábban elrendelt tilalmat Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye területén - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal csütörtökön.
Vass Imre

2022. február 17. 18:30

Csongrád-Csanád megyében is tűzgyújtási tilalom van

Kiemelték, az elmúlt időszakban a sok éves átlaghoz képest kevesebb csapadék hullott. Az erdőben és az erdő környéki területeken található könnyű holt biomassza - elszáradt tavalyi gyep, avar - nedvességtartalmát a szeles, napos időjárás tovább csökkentette, emiatt több megyében megemelkedett a tűzesetek száma.

 

A meteorológiai előrejelzések alapján a következő 72 órában sincs esélye érdemi csapadéknak, valamint az érintett megyék termőhelyi és állományviszonyai kedveznek a nagyterületű erdő- és vegetációtüzek kialakulásának - indokolták a tilalmat.

 

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról itt valamint a katasztrófavédelem honlapján elhelyezett térképen lehet tájékozódni - közölte a Nébih.

Címlapon

mutasd mind