Csoboth csodálatos! Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Ajka 3–0 (3–0)

A Benficában nevelkedő Csoboth Kevin és a Torinótól kölcsönkapott Horváth Krisztofer régen látott minőséget hozott a szegedi csapat játékába.
Cservenák Zoltán

2022. március 20. 19:51

Csoboth csodálatos! Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Ajka 3–0 (3–0)

Az, hogy Horváth Krisztofer 22 mérkőzésen 13 gólt és 9 gólpasszt jegyez az NB II-ben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia színeiben, jól mutatja, hogy extra képességekkel bíró játékosról van szó. A támadó középpályás remekül beilleszkedett a csapatba, a 20 éves játékost meghívták a magyar utánpótlás-válogatottba is.

 

Mostanra azonban nem csak Horváth játéka miatt érdemes kijárni a Szeged meccseire, az elmúlt hetekben Csoboth Kevin is elkezdte megmutatni, hogy miért számít rá fordulóról fordulóra Dragan Vukmir vezetőedző. A 21 éves támadó a mai két góljával együtt 6 meccsen már 4 gólt és 1 gólpasszt jegyez.

 

Mindkét szegedi kölcsönjátékos tehát pályára tesz átlagosan egy kanadai pontot (gólt vagy gólpasszt) mérkőzésenként, ami kiemelkedő teljesítmény. Nem túlzás állítani, hogy a 20 és 21 éves játékosok hátukon viszik a csapatot.

 

Az Ajka ellen Csoboth remekelt. Már a 2. percben villant egyet, jól tolta meg a labdát az ajkai védő mellett, aki felrúgta a szegedi támadót. A szabadrúgás után Horváth Krisztofer ellépett a bal oldalon, beadását Gajdos a hálóba fejelte, 1–0.

 

Csoboth a 9. percben is gólt lőhetett volna, összegubancolta az ajkai jobbhátvéd lábait a cseleivel, de lövése célt tévesztett.

 

Nem úgy a 19. percben, amikor Csoboth szöglete hajszálpontosan Pejovics elé érkezett remekül, a fejese viszont a kapufán landolt.

 

A 27. percben megint Csoboth volt a főszereplő. Kővári a bal szélen lehagyta a védőjét, az alapvonal mellől középre adott, Csoboth érkezett és 6 méterről a kapuba passzolt, 2–0.

 

A 31. percben Gajdos hagyott ki ziccert, ezután az ajkai edző lehozta Tajthyt és Murkát, Kenderes és Sejben állt be, de hiába, mert

 

a 35. percben Csoboth látványos cselek után 22 méterről hatalmas kapufás gólt lőtt, 3–0.

 

Az első ajkai lövésre a 44. percig kellett várni, de a 20 méteres próbálkozás nagyon mellé ment.

 

A második félidőben inkább "pihentek" a csapatok. A 75. percben Dragan Vukmir lehozta a sokat dolgozó Csoboth Kevint, Kővárit és Horváth Krisztofert.

 

A vége 3–0 maradt – számolt be a mérkőzésről a klub honlapja.