Cserecsatárok gólváltása: Spanyolország–Németország 1–1

Németország életben maradt, a harmadik játéknapon a két esélyes európai válogatott továbbléphet az egyenes kieséses szakaszba.
Garai Szakács László

2022. november 27. 22:19

Cserecsatárok gólváltása:
Spanyolország–Németország 1–1

Spanyolország–Németország 1–1 (0–0)

Labdarúgó világbajnokság, Katar, Al Khor, Al Bayt Stadion, 68 ezer 895, állítólag. E csoport, 2. játéknap. Vezette: Danny Desmond Makkelie, asszisztensek: Hessel Steegstra, Jan de Vries (hollandok).

Spanyolország: Simon – Alba (Balde, 82.), Laporte, Rodri, Carvajal, Busquets, Pedri, Gavi (Williams, 66.), Olmo, Asensio (Koke, 66.), Torres (Morata, 54.). Szövetségi kapitány: Luiz Enrique.

Németország: Neuer – Raum (Schlotterbeck, 87.), Rüdiger, Süle, Kehrer (Klostermann, 70.), Goretzka, Kimmich, Musiala, Gündogan (Sane, 70.), Gnabry (Hofmann, 85.), Müller (Füllkrug, 70.). Szövetségi kapitány: Hansi Flick.

Gól: Morata (62.), illetve Füllkrug (83.).

Sárga lap: Kehrer (37.), Busquets (44.), Goretzka (58.), Kimmich (60.).

 

A Werder tankja, Füllkrug harmadik felnőtt válogatott meccsén huszonkilenc évesen megmentette a Nationalelfet: azonnal tudta a gól előtt, hogy mindenkit el kell onnan söpörni, mert más esély nincs, és milyen jól tette, hogy eltakarította a csapattársát, Musialát is, mert így zavartalanul tudta szétlőni Simon kapuját. Előtte hasonló teljesítmény Rüdiger lesgólja volt még az első félidő végén. Azelőtt is és Füllkrugig is viszont inkább csak művészkedett Németország, és persze egy ideje már ezt csinálják, de újfent bebizonyosodott, kell egy tank.

 

Morata vezetőgólja is jó húsz perccel korábban a művészet jegyében született, ám nála ez elvárás, egyúttal újfent kijött az egylábassága, kész szerencse, hogy a jobb ennyire jó.

 

 

A döntetlen azt jelenti, Németországnak elég egy kétgólos győzelem is ahhoz, hogy továbbjusson akkor, ha Japán nem nyer Spanyolország ellen. Hogy ez mekkora életbiztosítás, azt pont a németek tudják: a vb előtt senki nem gondolta, hogy megveri őket Japán.