Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere: Mivel, mennyiért és miből fűtjük majd az óvodát, a kórházat vagy éppen a nyugdíjasotthont?

Garai Szakács László

2022. augusztus 29. 17:02

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár
fideszes polgármestere: Mivel, mennyiért és miből fűtjük majd
az óvodát, a kórházat vagy éppen a nyugdíjasotthont?

„A felelős városvezetők – pártállástól függetlenül – már hetek óta vért izzadnak, hogy biztosítsák valahogy a településük legalapvetőbb szolgáltatásainak (pl. óvoda, bölcsőde, nyugdíjasotthonok, közösségi közlekedés, háziorvosi rendelők) őszi, téli működtetését” – írta Facebook-oldalán Cser-Palkovics András, aki nem mondja ki egyenesen, de utal rá, az önkormányzatok jelentős része nem biztos, hogy meg tudja oldani a rezsiválságot.

 

„Fontosak az elméleti viták is, és bízzunk benne, hogy jól kezeljük majd ezt a válságot, de ez leálló, csődbe menő településekkel és megszűnő helyi szolgáltatásokkal nem fog sikerülni” – írta, és azt is megjegyezte, az önkormányzatok már ajánlatot sem kapnak az energiaszektortól a villamosenergia, valamint a gáz beszerzésére kiírt pályázatokon.

 

„Jól értik: egyre többször fordul elő, hogy senki nem akar energiát vagy gázt adni intézményeinknek. Ha pedig kapunk is ajánlatot, akkor a tavalyi árhoz képest sokszoros, immáron szinte tízszeres áron! Ez pedig egész egyszerűen egyre több területen kifizethetetlen.”