Csepergő esőben startolt el a halfesztivál: egész hétvégén programdömping lesz a Tisza-parton

Két évi kényszerszünet után péntektől ismét Nemzetközi Tiszai Halfesztivál kezdődött a Huszár Mátyás rakparton. A három napos halas rendezvényhez idén is csatlakoznak a gumikacsák, hogy jótékonysági céllal versenyezzenek a Tiszán. A szombati programdömpingbe lesz még jótékonysági futás, megküzdenek egymással a sárkányhajók és idén először a suposok is.
Rafai Gábor

2022. szeptember 02. 14:34

Csepergő esőben
startolt el a halfesztivál: egész hétvégén programdömping lesz a Tisza-parton

Idén már huszonötödik alkalommal szervezték meg szeptember 2. és 4. között a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált a rakparton, ami három napra sörfőzők, borászok, halászcsárdák és kézművesek kirakodóvásárának ad otthont. A Huszár Mátyás rakpartot emiatt lezárták hétfő reggelig.

 

A három napos halünnepen szórakoztató programok is lesznek. Az ingyenesen látogatható rendezvényen fellép például az AV Acoustic Duó, a Coco Bong zenekar, Kovács Andi, a Gera Fivérek Zenekar, továbbá Vecsernyés Róbert előadását is megtekintheti majd a publikum. 

 

Minden nap utcabállal zárul a program – ha ezt az időjárás is úgy akarja.

 

Szombaton rendezik meg az Újszegedi Partfürdőn a hagyományos halfőző családi napot, ahol baráti társaságok, családok, munkahelyi közösségek mérik össze halfőző tudásukat.

 

Ezzel egy időben rendezik meg a Partfürdőn az 5. Két lábon vagy két keréken a Gyermekklinikáért jótékonysági versenyt. A sportegyesület ezúttal is a Gyermekklinika munkáját szeretné a rendezvénnyel támogatni. Négy kilométer sétával, hat vagy tizenkét kilométer futással, illetve huszonhat és fél kilométernyi kerékpározással lehet rész venni a délelőtt 10 órakor kezdődő eseményen. Nevezni a helyszínen, a Partfürdőn lehet délelőtt fél 9-től.

 

Nemcsak a szárazföldön, hanem a vízen is számtalan izgalmas programot kínál a nyarat is búcsúsztató fesztiváldömping.

 

A Tiszán délután SUP és sárkányhajó versenyt tartanak. Szintén ekkor rendezik meg a hetedik Pizza Monkey Rotary Jótékonysági Gumikacsa Versenyt. Ötezer sárga gumikacsa versenyez idén is a Tiszán. A vetélkedés délután 2 órakor indul, az első 150 kacsa tulajdonosa pedig értékes nyereményekkel gazdagodhat. A kacsajegyet vásárlók idén is a határon túli beteg gyermekek gyógyítását támogatják a Gift of life-program segítségével.

 

A hétvégi programkavalkádot vasárnap este 7 órakor a Huszár Mátyás rakparton a Zsomboys Együttes koncertje zárja.

 

Az idokep.hu időjósai szombatra kellemes, 25 fokos hőmérsékletet, gyengén felhős, eső mentes napot ígérnek – fesztiválra fel!