Csengeri örökösnő a Partizánnak: adott át pénzt a fideszes Kósa Lajosnak, aki 10 milliárd forintra is ácsingózhatott

A fideszes politikus elhitte az örökösnőnek, hogy 4,3 milliárd eurót, azaz 1300 millió forintot örökölhet Németországból.
Cservenák Zoltán

2022. szeptember 23. 20:24

Csengeri örökösnő a Partizánnak: adott át pénzt a fideszes Kósa Lajosnak, aki 10 milliárd forintra is ácsingózhatott

Matkó Mária vagy Szabó Gáborné Pólus Mária a csengeri örökösnőként vonult be a magyar kriminalisztika történetébe. Kósa Lajos szerencsétlenségére, Matkó magával ránthatja őt is. Az örökösnő, aki a vád szerint hatalmas, összesen 700 millió forint értékű kölcsönöket kért magánszemélyektől, hamis dokumentumok alapján, mondván szüksége van pénzre, hogy hozzájusson egy 25 millió eurós Németországból örökölt vagyonhoz, Kósa Lajos látókörébe került.  

 

Az örökösnő állítása szerint 800 millió forintot ajánlott fel Kósa Lajos édesanyjának a vagyonból, némi segítségért cserébe, sőt a nő azt is állítja, kétszer is jártak egy svájci bankban Kósával. Utóbbit a fideszes politikus elismerte, de azt nem, hogy a magát örökösnőnek beállító Matkó pénzt adott volna neki.

 

A csengeri örökösnő először adott interjút. A Partizánon Gulyás Márton kérdésére, miszerint adott-e át készpénzt Kósa Lajosnak, úgy válaszolt, igen. Ugyanakkor az örökösnő tagadta, hogy kölcsönkért volna, pláne az örökségre. Matkó Mária egyébként továbbra is állítja: létezik a 25 millió eurós, azaz nagyjából 10 milliárd forint értékű örökség.

 

A Partizánon Gulyás Márton azt mondta, a rendelkezésükre bocsájtott dokumentumok alapján úgy látják, van arról papír, ami alapján 25 millió eurót, azaz 10 milliárd forintot kapott volna Kósa Lajos édesanyja ajándékba.

 

Kósában és Matkóban az a közös, hogy mindketten áldozatként tekint magára az ügyben.