Csalók most az MVM nevében próbálnak meg adatainkhoz hozzájutni

A napokban többen kaptak elektronikus levelet, amelynek feladója első ránézésre az MVM volt. Azonban gyorsan kiderült, hogy ismét csalók vadásznak a gyanútlan áldozatokra.
Vass Imre

2022. október 10. 15:54

Csalók most az MVM nevében próbálnak meg adatainkhoz
hozzájutni

A levél szinte egy az egyben hasonlít a valódira, de az feladó e-mail címe árulkodó, mivel azt az

 

 mvm5374next-online@pettrans.de címről adták fel.

 

Az MVM saját oldalán közzétett egy tájékoztatót, hogy miről lehet felismerni a csalók leveleit. Mint írják a valótlan számlaértesítő vagy emlékeztető e-mailek gyakran részletekbe menően hasonlítanak az igazira, azonban olyan fizetési oldalakra vezethetnek, ahol a csalók meg tudják szerezni ügyfeleink fizetési adatait, amelyekkel később visszaélhetnek.

 

Arra is felhívják a figyelmet, hogy az értesítő levél feladója az MVM Next online ügyfélszolgálat, de fontosabb ennél a megjelenített cím mögötti, nehezebben hamisítható valós e-mail-cím. Ez a földgázszámlákon ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu.

 

Amennyiben nem erről a címről kapják a levelet, azonnal töröljék ki!

A vállalat arra is felhívja a figyelmet, hogy ha valaki arra gyanakszik, adathalász-támadás célpontjává vált, továbbítsa az adathalasz@mvm.hu e-mail-címre az MVM vagy MVM Next nevében érkező gyanús e-mailt az esetleges csatolt számlával együtt. 

 

Minden egyes beküldés segíti a hatóságokkal szorosan együttműködést.