Családbarát vállalat a PC Trade Systems

Rangos kitüntetést kapott a szegedi cég, amely ebben az évben elnyerte a Családbarát Vállalat címet. A díjról, és a mögötte meghúzódó vállalati törekvésekről Tóth Gábor ügyvezető kérdeztük.

2019. december 18. 18:13

Családbarát vállalat a PC Trade Systems

Közel ötven munkavállalót foglalkoztat a 2012-ben indult vállalkozás, amelynek tevékenysége egyszerre terjed ki Szegedre, Csongrád megyére és megyehatáron túlra is. Mint Tóth Gábor elmondta: sok fiatalt foglalkoztatnak és munkavállalók egyre nagyobb számban nevelnek gyereket. Mára a húszat is meghaladja azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek valamelyik szülője a PC Trade Systems alkalmazottja.

A Családbarát Vállalat címre pályázni kell, és az írásos anyagban azokat a törekvéseket és programelemeket kell bemutatni, amelyeket annak érdekében tett és tesz a cég, hogy könnyítsen családos munkavállalóinak a helyzetén. Mint kiderült ezen a téren még számba venni sem könnyű az intézkedéseket. Mindenekelőtt idetartozik a családosoknak járó munkaidő-kedvezmény, amelyet a gyerek betegsége idején vehetnek igénybe a cég dolgozói. Szintén munkaidő-kedvezmény jár a szabadság idejére a családosoknak.

A család és munkahely összehangolását szolgálja a távmunka lehetősége, amelyet akkor vehetnek például igénybe a cég családos dolgozói, ha a gyerek beteg lesz, és muszáj vele otthon maradni. Ugyancsak a családosoknak kedvez a cég azzal is, hogy rugalmas munkaidőt állapított meg a gyereküket nevelő szülőknek. Így sokkal zavartalanabb lehet a gyerekek óvodába és iskolába vitele, majd onnan a nap végével az elhozataluk.

Az eddig említetteken túl nyári táborokat szervez munkavállalói gyerekeinek a PC Trade Systems, alapvetően azért, mert nyáron sok családban gond, hogy hol legyen a gyerek, amíg a szülők dolgoznak. A cég életét legutóbb a Mikulás-napi ünnepség színesítette.

Tóth Gábor elmondta, hogy a cím elnyerése alapvetően Krémer Csabának, a cég HR-vezetőjének érdeme, aki kidolgozta és a gyakorlatba ültette a családosokat érintő könnyítéseket és megoldásokat. Az ügyvezető az elmondottakhoz még két dolgot tett hozzá. Kezdetben munkavállalóik négy gyereket neveltek, ez a szám mára átlépte a húszat. Külön öröm – tette hozzá a vezető –, hogy a táborozások alatt barátságok alakulnak ki a gyerekek között. Fontosnak tartotta Tóth Gábor megemlíteni, hogy vállalati kedvezményekben a nem gyerekes munkavállalók is részesülnek a PC Trade Systems-nél, éppen azért, mert kiegyensúlyozottságra törekszenek a cégen belül.