Csaknem kétszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében az éjszaka

Hétközepi migránsmatek.
Kovács M. Norbert

2022. június 02. 09:14

Csaknem kétszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében az éjszaka

A magyar és cseh rendőrök a katonákkal, a pénzügyőrökkel, valamint a polgárőrökkel együttműködve elfogtak három embercsempészt és feltartóztattak 192 határsértőt Csongrád-Csanád megyében csütörtökre virradóra, közölte a rendőrség.

 

Az Ásotthalom, Röszke, Ruzsa, Mórahalom és Szeged közigazgatási területén feltartóztatott csoportok tagjai afgán, indiai, iraki, török, marokkói, szír és tunéziai állampolgárnak vallották magukat.

 

A járőrök szerdán fél 9-kor Röszke külterületén ellenőriztek egy francia személyautót és francia sofőrjét. A járműben a rendőrök 21 férfit találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották. Röviddel később Balástya külterületén egy cseh gépjárművet állítottak meg, amelyet egy litván állampolgár vezetett, mellette szintén litván állampolgárságú utasa ült. A jármű rakterében a rendőrök 12 férfit találtak, akik magukat afgán állampolgárnak vallották.

 

A pénzügyőrök 22 óra előtt igazoltatták egy román kisteherautó román sofőrjét Balástya külterületén. A járműben 13 férfi is utazott, akik közül egy indiainak, hárman töröknek, a többiek pakisztáninak vallották magukat.

   

A rendőrök a három sofőrt előállították, embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük. „A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el”, írja a rendőrség.

Címlapon

mutasd mind