Csak az utolsó percekben, Mikler bravúrjainak köszönhetően jött össze a győzelem: Balatonfüredi KSE–OTP Bank-PICK Szeged 24–25 (12–11)

Benne volt a fáradság a Pick játékosaiban, enerváltan játszottak Balatonfüreden, ráadásul több hiányzó is volt a csapatban. A hazaiak végig veszélyesen játszottak, és szinte az egész mérkőzésen 1-2 góllal vezettek. Végül azonban az utolsó 5 percben fordított a Szeged és nem engedte ki a kezéből a győzelmet.
Vass Imre

2023. február 25. 19:15

Csak az utolsó percekben, Mikler bravúrjainak köszönhetően jött
össze a győzelem: Balatonfüredi KSE–OTP Bank-PICK Szeged 24–25 (12–11)

A Szeged keretéből Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Matej Gaber sérülés miatt, Alilovic pedig betegség miatt hiányzott. Őket három fiatal, Luka Krivokapics, Hegedűs Patrik és Fekete Gellért próbálta meg pótolni.

 

Mikler védéssel és szegedi góllal indult a mérkőzés. Ekkor még azt gondolhatták a Pick szurkolók, hogy sima lesz a meccs. Azonban érződött, a Balatonfüred szeretné megfogni a Szegedet. A 10. percben 3-3 állt az eredményjelzőn és a következő háromnegyed órában Rostáék csak futottak az eredmény után. 

 

Nem játszott jól a Szeged, sorra maradtak ki a helyzetek, így a szünetre 12-11-gyel vonultak a csapatok.

 

A második félidő szegedi egyenlítéssel kezdődött, azonban a Balatonfüred továbbra sem adta meg magát, a kékek próbáltak kapaszkodni. Továbbra is rengeteg volt az eladott labda, amelyet a hazaiak rendre büntettek.

 

Pastor időkérése sem változtatott a játék képén, kapaszkodott a Szeged. Nyolc perccel a vége előtt újra egyenlő volt (21-21).

 

Ezt követően azonban jött Mikler bravúrja és a Szeged végre vezetett (22-21). De még nem nyugodhattak meg sem a Pick játékosai, sem a szurkolói, mert a Balatonfüred egy pillanatig sem adta fel. Az utolsó percben, 25-24-nél Mikler rögtön egymás után két óriási védést is bemutatott, majd a labda a Szegedhez került és azt már a lefújásig nem is adták ki a kezükből, így maradt a végeredmény 25-24!

 

Az OTP Bank-Pick Szeged legközelebb március 1-én, szerdán 18.45-kor Bajnokok Ligája mérkőzést játszik, hazai pályán fogadja a francia HBC Nantes együttesét. Akkor ennél sokkal több kell majd, Mikleren kívül mindenkitől.

 

Balatonfüredi KSE–OTP Bank-PICK Szeged 24–25 (12–11)

Férfi kézilabda NB I., 16. forduló. Balatonfüred, 500 néző. Vezette: Andorka, Hucker.

Balatonfüred: Andó – Hornyák P. 4/2, Németh B. 2, Szmetán M. 4, Szűcs 2, Szretenovics 5, Bóka 4. Csere: Tóth M. (kapus), Kemény 1, Brandt, Varga M. 2, Vajda.

Vezetőedző: György László.

OTP Bank – PICK Szeged: Mikler – Sostaric 4, Stepancic 2, Garciandía 2, Mackovsek, Frimmel 5/4, Bombac 2. Csere: Rosta 4, Szita 5, Blonz 1, Martins, Tönnesen.

Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 2/2, ill. 4/4.

Kiállítás: 8, ill. 4 perc.

 

Fotó: pickhandball.hu