Csak az ilyenkor szokásos: torlódik a kocsisor a röszkei határátkelők kilépő oldalán

Nyár+nyugat-európai vendégmunkások+nyaralók=több órás szívás a határon.
Kovács M. Norbert

2022. július 10. 11:17

Csak az ilyenkor szokásos: torlódik a kocsisor a röszkei határátkelők kilépő oldalán

A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhelyek kilépőoldalán vasárnap délelőtt, közölte a rendőrség. A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival vagy autóbusszal Szerbiába tartóknak egyaránt három órát kell várakozniuk. A belépő oldalon busszal két-, személyautóval egyórás a várakozás. A röszkei közúti határátkelőhely kilépő oldalán két órát kell várni.

 

A gyorsabb határátlépésért az autósok választhatják a tiszaszigeti vagy a kübekházi közúti határátkelőhelyet, amik 7 és 19 óra között fogadják az utasokat, illetve az ásotthalmi közúti határátkelőhelyet, ami júliusban és augusztusban pénteken, szombaton és vasárnap 7 és 22 óra között működik.

 

Intenzív a forgalom a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen is: a személyautóval Romániába utazóknak vagy onnan érkezőknek egyórás a várakozás, ahogy a kilépő autóbuszoknak is. Az autósok ott választhatják az egész nap üzemelő nagylaki vagy kiszombori közúti határátkelőhelyet.

 

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével lehet tájékozódni.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind