Csak akkor vegyen levegőt, ha nagyon muszáj: jelenleg egészségtelen Szeged levegője

Többfelé viszont csökkent a légszennyezettség az NNK adatai szerint.
Kovács M. Norbert

2022. január 17. 11:22

Csak akkor vegyen levegőt, ha nagyon muszáj: jelenleg egészségtelen Szeged levegője

Többfelé csökkent a szálló por miatti légszennyezettség az országban. A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes minősítést. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfői adatai szerint jelenleg csak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon veszélyes a levegőminőség.

 

Kazincbarcika, Sajószentpéter, Salgótarján, Szeged és Várpalota levegőjét egészségtelennek minősítették. További tizenkét településen, köztük Budapesten kifogásolt a levegőminőség.

 

Miskolc polgármesteri hivatala szombaton közölte, hogy a településen mért magas szállópor-koncentráció miatt Veres Pál polgármester elrendelte a füstködriadó (szmogriadó) tájékoztatási fokozatát. Ezt az intézkedést hétfőn visszavonta a polgármester.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzésében azt írta: az erős, viharos széllökések hatására javul a levegőminőség. Még kedden is többfelé maradhat élénk, erős a légmozgás. Ennek hatására kedvezően alakul a levegőminőség. Szerdán viszont megnyugszik az időjárás és átmeneti romló tendenciára lehet számítani.