Cs. Szabó Zsuzsanna háziorvosi kollégiumi vezető a Témában: elkezdtek elemelkedni az esetszámok

A háziorvosok nem tudják úgy kiszolgálni oltással az embereket, mint az oltópontok.
Szeged.hu

2022. január 05. 15:27

Cs. Szabó Zsuzsanna háziorvosi kollégiumi vezető a Témában: elkezdtek elemelkedni az esetszámok

Értik az Országos Oltási Munkacsoport felkérését a hétvégi oltásokra a háziorvosok, hiszen tudják, hogy ők állnak a legközelebb a páciensekhez – mondta Cs. Szabó Zsuzsanna a háziorvosok Csongrád-Csanád megyei kollegiális szakmai vezetője a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában.

 

A szakmai vezető azt is érti, hogy sokaknak nehéz eljutni a járási székhelyekre az oltópontokra, és az is érthető, hogy az omikron variáns miatti újabb járványhullám miatt szeretnék, hogy részt vegyenek a védekezésben, de az oltások megszervezése jóval problémásabb a háziorvosi rendelőkben, mint az oltópontokon.

 

Cs. Szabó Zsuzsanna elmondta, náluk nincs annyi és annyiféle vakcina, mint a kórházakban, és nem feltétlenül tudnak mindenkinek a neki megfelelő vakcinát adni.

 

„Fel kell mérnünk a praxisunkban, ki igényel vakcinát, ezután vakcinát kell rendelnünk” – magyarázta a szakmai vezető, aki elmondta: természetesen megtartják az oltási hétvégét, ez pénteken és szombaton lesz minden háziorvosnál, januárban egy alkalommal.

 

Cs. Szabó Zsuzsanna szerint már látják a háziorvosok, hogy újra egyre több a fertőzött. Ez vélhetően az omikron variáns hatása.