Cirkusz a népnek, fényszobor, színházi laboratórium, távcsőfelújítás, sportasztalok, és egy offline nap: hatan pályáznak Szegedről a Kutyapárt pénzére

Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) pályázatot írt ki megmaradt kampánypénzének elköltésére. És ez idén sem vicc: 150 millió forint a tét.
Bod Péter

2022. január 24. 20:45

Cirkusz a népnek, fényszobor, színházi laboratórium, távcsőfelújítás, sportasztalok, és egy offline nap: hatan pályáznak Szegedről a Kutyapárt pénzére

„Szerencsére mi viccpárt vagyunk, megengedhetjük magunknak, hogy értelmes dolgokra költsük a közpénzt”

 

– olvasható a MKKP közleményében, amiből az is kiderül, hogy 309 pályázatot nyújtottak be a jelentkezők, köztük 150 millió forintot oszthatnak szét.

 

A hír több szegedi vonatkozással is rendelkezik. A 309 beadott pályázatból ugyanis hat szegedi, valamennyien a Rózsa Sándor II. Népi Közpénz Tékozló Alapra, az az a RÓSÁNÉKATÉKA-ra jelentkeztek. Ezeket vesszük most át, röviden.

 

Ők pályáznak Szegedről

 

Metanoia Artopédia Színházi Laboratórium az első magyarországi független Színházi Laboratórium, Kiállítótér és Műterem elindítását tervezi Szegeden, egy önkormányzati helyiség preferált státuszú bérlőjeként.

 

A Zabar Műhely & KristofLab Passage elnevezésű pályázata eredményeként fényszobrot szeretne állítani a városban, ezt követően pedig más településeken.

 

Szabadtéri Sportokat Kedvelők Szabadtéri sportasztalokat Szegedre! elnevezésű pályázat éppen azt akarja, amit pályázatuk címébe belefoglaltak: sportasztalokat Szegedre.

 

Csillagbázis fejlesztés Szegeden nevet viselő pályázat arra kért támogatást, hogy felújíthassák a Szegedi Csillagvizsgáló „nagy” távcsövét. A pályázó a Szegedi Csillagvizsgáló Alapítvány.

 

A Kreatív SzemLélet Egyesület Cirkuszt a Népnek!-projektje arra kér pénzt, hogy zsonglőrködéssel és zenével egybekötött rendezvényen küzdhessenek a jókedv és általános fásultság ellen. Különböző népek ütőhangszereivel szeretnék megismertetni a szegedieket – derül ki rövid pályázati ismertetőikből.

 

I. Magyar Nemzetközi Offline Nap pályázata (pályázó az Elephant Studio) azt célozza országos kihívás keretében, hogy a résztvevők 24 óráig nem veszik a kezükbe a mobiltelefonjukat, nem ülnek képernyő elé, de legalábbis megpróbálják, meddig bírják.

 

Szavazás és gombák

 

A MKKP Facebook-oldalán lehet szavazni a pályázatokra, ahol arról tájékoztatnak, hogy: 

 

„A döntéskor a szavazás eredményét is figyelembe vesszük, de mellette a ganümédeszi kucsmagombák sugallatait követjük!”