Chovanecz Kata tájékozatlanságát a Zákány-házzal kapcsolatosan is boldogan reklámozza

A Szegedi Emlékkereső Facebook-csoportban állított képtelenségeket a fideszes önkormányzati képviselő. Lásd még hazudozik.
Garai Szakács László

2023. március 01. 15:47

Chovanecz Kata tájékozatlanságát a
Zákány-házzal kapcsolatosan is boldogan reklámozza

„A régi szegedi zsidónegyed egyik régebbi épületének a Zákány-háznak a lebontása mellett döntött a közgyűlés” – ezzel az állítással indul Chovanecz Kata fideszes önkormányzati képviselő bejegyzése a Szegedi Emlékkereső Facebook-csoportban.

 

 

Itt abba is lehet hagyni a bejegyzése olvasását, ugyanis minden más hazugság, vagy ha úgy tetszik, fake news.

 

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester azt válaszolta ennek kapcsán, hogy

 

„a Zákány-ház műemlék, így nem lehet lebontani. Ez önmagában védi az épületet, de ezen túl az önkormányzat felújítási kötelezettséggel adta el az ingatlant.”

 

A Zákány-házat a PALLÉR - 2001 Építőipari Tervező és Kivitelező Kft. vette meg 108 millió forintért.

 

 

A városfejlesztési alpolgármester azt is megjegyezte, „a képviselő asszony a Jogi Bizottság tagjaként számos alkalommal találkozhatott a témával, és mindenféle nyomozás nélkül tisztában kellene legyen a tényekkel. Feltételezve, hogy nem amnéziás, arra a következtetésre kell jutnom, hogy egyszerűen hazudozik – nem először és nyilván nem utoljára.”

 

A fideszes képviselőnek először tavaly júniusban a jogi bizottság ülésén kellett találkoznia az IKV-s előterjesztéssel a felújítási kötelezettségről, utána a pályázati döntésről is értesülnie kellett, majd a februári közgyűlés előtti jogi bizottsági ülésen, majd magán a közgyűlésen, azaz legalább négyszer biztosan találkoznia kellett Chovanecz Katának a Zákány-ház ügyével.

Vélemények

mutasd mind